Progıda ile FAE arasında işbirliği

İşbirliği protokolüne göre Fındık Araştırma Enstitüsü ile Olam Progıda’nın yapacağı ortak çalışmalar, bölge halkının fındık tarımı konusunda gelişmesine ve bilinçlenmesine daha fazla katkı sağlayacak.

info@karadenizekonomi.com / 7.05.2021

Progıda ile FAE arasında işbirliği

Bu amaçla başta fındık yetiştiriciliği konusunda eğitim çalışmaları olmak üzere ulusal ve uluslararası projelerin yürütülmesi, sempozyum, kongre, çalıştay gibi bilimsel etkinliklerin düzenlenmesi planlanıyor.

FAE Müdürü Akar: “daha farklı projeler de geliştireceğiz.”

Olam Progıda Piraziz Fabrika Müdürü Özgür Kadıoğlu ve Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürü Aysun Akar tarafından karşılıklı olarak imzalanan protokole ilişkin bilgi veren Fındık Araştırma Enstitü Müdürü Akar, “ülkemizin en büyük fındık ihracatçısı firmalarından biri olan Olam Progıda’nın fındıkta yürüttüğü sürdürülebilir tarım projelerine uzmanlarımızla teknik destek sağlayacağız. Ortaklaşa daha farklı projeler geliştireceğiz. Kamu-özel sektör işbirliği her alanda olduğu gibi fındık yetiştiriciliğinde de verimli ve kaliteli ürün elde edilmesi, iki tarafın karşılıklı olarak birbirlerinin bilgi ve deneyimlerinden faydalanması adına önemli ve olumlu sonuçlar ortaya çıkaracaktır” dedi.

Olam Progıda Piraziz Müdürü Kadıoğlu: “sürdürülebilirlik işimizin odak noktası”

Olam Progıda Piraziz Fabrika Müdürü Özgür Kadıoğlu da yaptığı değerlendirmede, “sürdürülebilirliği işimizin odak noktasına koyuyoruz. Bölgemizde fındığın kalitesinin ve verimin arttırılması için sürdürülebilirlik programlarımıza tüm hızımızla devam ederken, Fındık Araştırma Enstitüsü ile yapacağımız ortak çalışmalar hem bizleri hem de bölgeyi kalkındıracaktır. Bugüne kadar birçok alanda fındığın gelişimi ve doğru şekilde yetiştirilmesi ile ilgili çalışmalar yürüten enstitü ile işbirliği protokolü imzalayarak fındık sektörüne büyük katkı sağlayacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar