Sinoplu çiftçilere yüzde 50 hibeli makine teslimi yapıldı

Sinoplu çiftçilere Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yüzde 50 hibeli 7 balyalama makine teslimi yapıldı.

info@karadenizekonomi.com / 18.06.2020

Sinoplu çiftçilere yüzde 50 hibeli makine teslimi yapıldı

Sinop’un Boyabat ilçesinde Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında çiftçilere yüzde 50 hibeli 7 balyalama makinesinin teslimi yapıldı. Makineler çiftçilerin tarımda işlerini daha da kolaylaştırarak verimlilik artacak ve enerjiden tasarruf sağlanacak. Üreticiler hasat sonrası tarlada kalan sapları kısa sürede bozulmadan toplayabilecek.

Yüzde 50 hibeli balya makinelerini yetiştiricilerle buluşturduklarını ifade eden Boyabat İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Usta, ‘’Eylül ayında 14. etap başlayacak. Makine ekipman desteklerinden yararlanmak isteyen diğer yetiştiricilerimizlede inşallah önümüzdeki sene bu yatırımları yapacağız. Bunların dışında IFAD programları kapsamında yaklaşık 107 köyün tamamını biz bu programa sokmuş durumdayız. Bundan sonra hayvan pazarı olsun, seralar olsun, yem bitkileri olsun, ağır ve ağıl yapımları olsun ilerleyen 8 yıl içerisinde bu projeleri ve yatırımları ilçemize getireceğiz’’ şeklinde konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar