TMO’dan uluslararası ihale

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 440 bin ton yemlik arpa ve 395 bin ton ekmeklik buğday alımı için uluslararası ihale açtı. Ticaret kaynakları arpa alımı ihalesinde 12 Temmuz’a kadar teklif toplanacağını ve teslimatların Temmuz ve Ağustos aylarında yapılacağını söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 7.07.2021

TMO’dan uluslararası ihale

Son 10 yılın en etkili kuraklığı

Öte yandan yurt çapında etkili olan kuraklık, buğdayı vurdu. Mevsim şartları ve kuraklıktan dolayı verim hem üründe hem de samanda yüzde 50 ile 70 arasında düşüşe neden oldu. Elazığ'da arpa ve buğday olmak üzere yaklaşık 1 milyon dekar alana ekim yapıldı. Arpa hasadı biterken buğday hasadı ise 3 gün önce başladı. Bir yıllık emeklerini almak isteyen çiftçiler yaz sıcağı altında yoğun mesaiye geçti. Fakat bu sene bahar yağışlarının olmaması ve yılın kurak geçmesinden dolayı arpada olduğu gibi buğdayda da rekoltede yüzde 70'lere yakın düştü. Son 10 yılın en kurak yılını yaşadıklarını ifade eden çiftçiler, sulama yapmalarına rağmen istenilen verimi alamadıklarını aktardı.

ETİKETLER; Karadeniz Ekonomi
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar