Ar-Ge’ye finansman teşviki geliyor

Ar-Ge nedir sorusunun cevabını adeta Orta Vadeli Program (OVP) veriyor. Program Ar-Ge çalışmalarına yönelik önemli adımları içeriyor.

info@karadenizekonomi.com / 8.09.2022

Ar-Ge’ye finansman teşviki geliyor

Ar-Ge faaliyetlerinin finansmana erişimini kolaylaştırıcı teşvikler geliyor. Türkiye’nin 2023 ila 2025 yılları arasında ekonomik hedeflerini içeren Orta Vadeli Program (OVP), hem üretime verdiği ağırlık hem de işletmelere yönelik Ar-Ge ağırlıklı destekler sebebiyle KOBİ’lere büyük fayda sağlayacak. Katma değerli üretime öncelik verilen üç yıllık program girişimcilere de önemli teşvikler içeriyor.

Yeni programda teknoloji yoğun yatırımların desteklenmesi, ithalat bağımlılığını azaltan ve istihdamı artıran yatırımların özendirilmesi OVP tedbirleri arasında yer aldı.

 

Yerlileştirmeye Devlet Tarafından Güçlü Destek

Yani önümüzdeki süreçte ithalatı ortadan kaldıracak her türlü yerlileşmeye devlet tarafından güçlü destekler sağlanması bekleniyor. Bu da inovatif ürün ortaya çıkarmaya hevesli KOBİ’lerin önümüzdeki süreçte adından sıkça söz ettireceğini gösteriyor. OVP kapsamında girişimcilik ekosistemini desteklemek için, girişim şirketlerinin yenilikçi iş modelleri ve projeleri ile Ar-Ge faaliyetlerinin finansmana erişimini kolaylaştırıcı Hazine Destekli Kefalet Sistemi kapsamında yeni destek paketlerinin devreye alınması planlanıyor. Ayrıca, Türkiye Kalkınma Fonu bünyesindeki girişim sermayesi yatırım fonları aracılığıyla katma değerli yerli ve yenilikçi üretim de desteklenecek.

 

Teknolojiyi Daha Çok Konuşacağız

OVP kapsamında, büyük ölçekli yatırımlar, büyüyen KOBİ’ler ve entegre tesisler için başta organize sanayi bölgeleri ve endüstri bölgeleri olmak üzere planlı sanayi alanları oluşturulmasına devam edilerek, ülke yüzölçümü içerisinde toplam planlı sanayi alanlarının oranı artırılacak. Kamu ve özel sektör eş finansmanı ile müşteri gereksinimlerini karşılayan Ar-Ge tabanlı çözüm önerilerinin, KOBİ’ler tarafından ticarileşebilir çıktılara dönüştürülmesi sağlanacak. Turcorn adayı yüksek teknoloji girişimleri desteklenecek.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar