CANİK’ten 69 ülkeye yıllık 100 milyon doların üzerinde ihracat

CANİK markasıyla dünyanın her kıtasında Türk savunma sanayinin gücünü temsil ettiklerini belirten Samsun Yurt Savunma (SYS) Genel Müdürü C. Utku Aral, “2022 ihracatta büyük atılım yaptığımız bir yıl oldu" dedi.

info@karadenizekonomi.com / 22.08.2022

CANİK’ten 69 ülkeye yıllık 100 milyon doların üzerinde ihracat

CANİK markasıyla dünyanın her kıtasında Türk savunma sanayinin gücünü temsil ettiklerini belirten Samsun Yurt Savunma (SYS) Genel Müdürü C. Utku Aral, “2022 ihracatta büyük atılım yaptığımız bir yıl oldu. 69 ülkeye gerçekleştirdiğimiz yıllık 100 milyon doların üzerinde ihracatımızın yanı sıra yeni hedeflerle önümüzdeki dönemde de büyümeye devam edeceğiz” dedi.

 

Türk savunma sanayinin önemli kuruluşlarından Samsun Yurt Savunma (SYS)’nın dünyaca ünlü markası CANİK; silah, silah aksesuarları, silah sistem tasarımı ve üretimi konusunda dünya çapında tanınan en büyük markalar arasında yer alıyor.

Başarılı bir yılı geride bıraktıklarını belirten C. Utku Aral, “CANİK ile 2021 yılında önceki yıla göre yüzde 60 büyüdük. En büyük pazarımız ABD’de Pazar payımız yüzde 5 arttı. Önümüzdeki yıl, yeni hedef pazarlarımızla konumumuzu daha da yukarılara çıkarmak için tüm gücümüzü ortaya koyacağız. 2021 yılı ihracatımızla da yeni şampiyonluklar elde edeceğimizi söyleyebilirim” diye konuştu.

 

TÜRKİYE’NİN TABANCA İHRACATININ YÜZDE 75’İNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Yerli uçaksavarda bu yıl ihracat oranımı yükseltmek istediklerini ifade eden C.Utku Aral, “Türkiye’nin tabanca ihracatının yüzde 75’ini tek başımıza gerçekleştiriyoruz. İhracat yaptığımız ülkelere baktığımızda; Doğu Avrupa’da ciddi pazarımız bulunuyor. Polonya Polis Teşkilatı ve Ukrayna Sınır Teşkilatı’na ciddi satışlarımız oldu. Avrupa Birliği üyesi olup da bizim ürünümüzün olmadığı bir ülke bulunmuyor. Avrupa Birliği’nde en güçlü olduğumuz pazar Fransa ve Almanya’dır. İhracat bizim öncelikli alanımız. Afrika’da Güney Afrika, Burkina Faso ve Zambiya, Asya’da Filipinler, Tayland, Bangladeş ve Pakistan önemli müşterilerimiz arasında yer alıyor. Bugün Filipin Ulusal Polisinin en büyük hafif silah tedarikçisi konumundayız. Yine Endonezya, Malezya ve Tayland’da da satışlarımızı devam ettiriyoruz. ABD bizim en büyük pazarımız ama Kanada’da da en çok silah satışı gerçekleştiren firmalardan biriyiz Ürettiğimiz yıllık 450 bin adet tabancanın yüzde 90-95’ini ihraç ediyoruz. Yerli uçaksavarda bu yıl ihracat oranımızı yüzde 80’e çıkarmayı hedeflemekteyiz” şeklinde konuştu.

 

“CANİK ACADEMY İLE EĞİTİM IHRACATI YAPIYORUZ”

Ateşli silah ve aksesuar ürünlerinin en güvenli, bilinçli ve etkin kullanımını sağlamak amacıyla CANİK ACADEMY markasını hayata geçirdiklerini dile getiren Aral, “CANİK ACADEMY olarak güçlü eğitmen kadromuzla birlikte Somali, Brezilya, Filipinler ve Singapur’a giderek başarılı eğitimler icra ettik. CANİK olarak ülkemizden bu ülkeye yapılan ender savunma ihracatlarından birini gerçekleştirerek Singapur’un seçkin kurumlarının envanterine girmeyi başardık. Dünyada bu alanda ve bu kapsamda eğitim veren çok az sayıda kurum bulunuyor. CANİK ACADEMY ile savunma alanında verilen eğitimlere dünya çapında bir standart kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

FLORİDA’DAKİ TESİSE YAKLAŞIK 25 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Florida’daki tesise yapılan yatırımla birlikte kapasitesinin de artacağını belirten Aral, ABD’de son dönemde büyük başarılara imza attıklarının altını çizerek “CANİK olarak önceki yıl ABD’ye ihracatta dünya 4’üncüsü iken 2021 yılında bir sıra yükselerek 3’üncü olduk. Sadece 2 yeni modelimiz ile kısa bir sürede 100 bin adet satış rakamlarını yakaladık. En büyük ihracat pazarımız ABD’de Ulusal Silah Birliği (National Rifle Association NRA) tarafından organize edilen NRA avcılık ve atıcılık fuarında büyük bir şov gerçekleştirdik. Bu fuarın etkisiyle yıl sonuna kadar ABD’ye 95 milyon dolarlık satış rakamına ulaşacağımızı öngörüyoruz. CANİKUSA uzun vadeli yatırımlarımızdan birini oluşturuyor. Florida’daki tesisimiz için yaptığımız yaklaşık 25 milyon dolarlık yatırımı 2022’de tamamlayarak hâlihazırda 450 bin adet olan kapasitemizi 250 bin adet daha arttıracak ve 700 bin adetlik kapasiteye ulaşacağız. Bununla birlikte yalnızca ABD pazarında değil, tüm dünyada kapsamlı pazarlama faaliyetlerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar