DKİB ve Daynex’den Mühendislere İstihdam İmkanı

Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Daynex Yazılım Firması Bölgedeki Bilgisayar ve Yazılım Mühendislerine istihdam imkanı sağlıyor

info@karadenizekonomi.com / 10.08.2021

DKİB ve Daynex’den Mühendislere İstihdam İmkanı

Bölge ‘Bilişim Vadisi’ Haline Gelecek

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan ve DKİB’in de ortakları arasında yer alan Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş.’de Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesinde yazılım ve teknolojik ürün üretimi konusunda faaliyet gösteren firmaların sayısının her geçen gün arttığını ve özellikle bölgenin yazılım konusunda önemli bir yol kat ettiğini söyledi. Gürdoğan; “Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesini bilişim ve yazılım alanında ülkemizin önde gelen yazılım merkezlerinden biri haline getirme konusunda önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bölge’nin yerleşim alanının genişletilip yeni yerleşim alanları eklenecek ve bu sayede bölge bilişim vadisi haline getirilecek” dedi.

Bölgede faaliyete başlayan Daynex Yazılım firmasının bilgisayar ve yazılım mühendisi istihdamı yapacağını söyleyen Hamdi Gürdoğan; “Bölgemizde bulunan bilgisayar mühendisi gençlerimize veya yazılım alanında yetkinliği olan mühendislik fakültesi mezunlarına istihdam kapısı olacak. Ayrıca bu firmamızın Trabzon ilimizde bulunan tüm üniversitelerin bilgisayar ve yazlım bölümü son sınıf öğrencilerine de eğitim vererek, bu öğrencileri öğrenimleri ile eş zamanlı olarak istihdam edecek, faaliyet alanı ile ilgili olarak yapılacak yüz yüze ve iş başı eğitimleri ile öğrencilerin iş başı eğitim alarak donanımlı birer yazlım mühendisi olarak mezun olmalarının çok önemli. Trabzon ve çevre illerimizdeki bilgisayar ve yazılım mühendisleri ve bu alanda yetkinliği olan mühendislik fakültesi mezunu gençlerin iş imkânı için Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetimine başvurmalarını bekliyoruz” açıklamalarını yaptı.

Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesi bünyesinde faaliyetine başlayan Daynex Yazılım firması yetkilisi Tahsin Dinçer, Trabzon Teknokent bünyesinde çalıştırmak üzere Backend Developer, Php Yazılım Uzmanı ve Front End Developer ekip arkadaşları aradıklarını, Trabzon Teknokent’teki ofisleri ve Çaykara ilçesindeki ek ofislerinde ekip istihdamı odaklı olarak işletmenin hedefleri doğrultusunda ağırlıklı faaliyet alanları olan e-ticaret sektörüne yönelik eğitim faaliyetleri ile kendi personellerini yetiştireceklerini ve Bölge genç istihdamına da katkı sağlamayı amaçladıklarına vurgu yaptı. Dinçer; “Vereceğimiz iş başı eğitimlerle bölgedeki üniversitelerden mezun olan gençlerin donanımlı, tecrübeli ve yetkin birer yazılımcı olarak mezun olmalarını sağlayacağız. Bu amaçla da Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesindeki yerlerinde tam teşekküllü bilgisayarlardan oluşan 20 kişi kapasiteli bir ofis oluşturduk. Yüz yüze eğitimlerle de Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki üniversitelerde öğrenim gören 100 öğrenciye yazılım sektöründe kariyerlerini planlama ve geliştirmeye ilişkin eğitimler vereceğiz. Yazılım eğitimleri sonucunda yeterli teknik beceriye sahip 40 kişinin yazılım sektöründe istihdam edilmesini hızlı bir şekilde sağlamış olacağız. Bölgede ikamet eden Bilgisayar ve Yazılım Mühendislerinin iş başvurularını Karadeniz Teknik Üniversitesi içinde faaliyet gösteren Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesindeki firmalarına yapmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar