E-ticaret hedeflenen 5 yıllık büyümeyi 2020’de tamamladı

E-ticaret Görünüm Araştırması’nın beşinci sonuçları açıklandı. Önümüzdeki 5 yılda gerçekleştirmesi beklenen büyümeyi 2020 yılı içinde tamamladı.

info@karadenizekonomi.com / 12.02.2021

E-ticaret hedeflenen 5 yıllık büyümeyi 2020’de tamamladı

Araştırma sonuçlarına göre ankete katılanların yüzde 46’sı e-ticarete 2020 yılında başladıklarını belirtiyor. Pazaryerlerinden beklentilerin ise 2021 yılında artarak devam ettiği görülüyor. Katılımcıların yüzde 67’si 2021’de en çok satışı pazaryerlerinden yapmayı beklerken, sadece yüzde 17’si web sitelerinden daha fazla gelir elde edeceğini düşünüyor. Anket katılımcıları en çok geliri e-ticaret satış kanallarından elde ettiklerini ifade ediyor. Fiziksel mağaza ve toptan satışların pandeminin etkisiyle bir düşüş yaşadığı ayrıca dikkat çekiyor. Ticaret yapanların, esasında e-ticaret sayesinde ayakta kalmaya devam edebildiği açıkça görülüyor. Araştırmaya göre en çok satış yapılan kategorilerde ise süpermarketler yeni bir oyuncu olarak dikkat çekiyor. Katılımcıların yüzde 46’sı 2020 senesinin beklentilerini karşıladığını iletirken yüzde 30’u bu konuda çekimser kaldığını belirtiyor.  Ankete katılan satıcıları 2020 senesinde en çok zorlayan konular; e-ticaretteki dolaylı giderlerin (kargo fiyatları, satış komisyonları ve ödeme komisyonları) artması ve düşen karlılık oranlarının oluşturduğu ileriye yönelik risk olarak belirtiliyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar