TİSAŞ kapasitesini 250 bin adete çıkartarak Doğu Karadeniz’in en büyüğü olacak

Trabzon Silah Sanayi A.Ş (TİSAŞ) tabanca ve piyade tüfeği üretiminde yaptığı yeni yatırımlarla birlikte Doğu Karadeniz’in savunma sanayi alanındaki en büyük entegre tesisi haline geliyor.

info@karadenizekonomi.com / 26.07.2021

TİSAŞ kapasitesini 250 bin adete çıkartarak Doğu Karadeniz’in en büyüğü olacak

30 yıllık tecrübeyle tabanca ve piyade tüfeği üretiminde sektöre öncülük yaptıklarını belirten TİSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Alemdaroğlu; üniversite-sanayi işbirliğine inanan ve bunu yıllardır başarıyla uygulayan bir firma olduklarını söyledi. Alemdaroğlu; “Başta Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) olmak üzere ülkemizin önde gelen üniversiteleri ile yüksek bütçeli projeler yürütmekteyiz. Sadece Ar-Ge merkezimizde istihdam ettiğimiz 65 kişilik teknik bir ekibimizle birlikte özellikle kolluk güçlerimize yönelik yenilikçi ürünler üretiyor ve çözümler sunuyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu faaliyetlerle birlikte savunma sanayimiz, her yönüyle daha güçlü ve bağımsız bir yapıya bürünmüş oluyor” dedi

2. Etap Yüzde 85 tamamlandı

Talepleri zamanında karşılamak için yatırımlara ve istihdam oluşturmaya devam etiklerini belirten Alemdaroğlu; “Alt yapımızı teknolojik üretim tezgâhları ile güçlendirerek müşterilerimize daha hızlı ürünler sunuyoruz. 2020 yılında başladığımız yeni fabrika yatırımımızın 1.etabını tamamladık, 2. etabı ise yüzde 85 seviyesine geldi. Bunu da yılın ikinci döneminde tamamlayıp üretim kapasitemizi yıllık 250 bin adet seviyesine getirmeyi planlıyoruz. Yılın ilk dönemi hem mevcut üretim hem de yeni ürün çalışmaları konusunda dolu dolu geçti. Bir süredir üzerinde çalıştığımız iki yeni modelimizin doğrulama testlerini tamamladık ve ilk defa IDEF’21 de müşterilerimizle paylaşacağız. Sektöre hareketlilik kazandıracak bu modellerimizin kendinden çok söz ettireceğine eminim” açıklamalarını yaptı.

Başta Amerika Birleşik Devleti olmak üzere 60’a yakın ülkeye ihracat yaptıklarını söyleyen Başkan Aşemdaroğlu; “Gerek sivil kullanıcılar gerekse kolluk güçlerine yönelik yaptığımız ürün tedariki neticesinde ZİGANA adı birçok ülkede bilinen, özellikle tercih edilen bir marka haline geldi.  Bu durum ürünlerimize duyulan güvenin büyüklüğünü ortaya çıkarıyor. Bununla birlikte bazı ülkelere sadece ürün göndermiyor, aynı zamanda know-how ihracatı da gerçekleştiriyoruz. Sahip olduğumuz tecrübe ve yetkinlik, bizleri bu konuda bir adım öne çıkartıyor şeklinde konuştu.

 

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar