Turkcell, kamu kurum ve kuruluşlarına özel bulut alanı oluşturdu

Turkcell, kamu kurum ve kuruluşlarına özel veri merkezi ve bulut alanı oluşturarak kamuya ait verilerin internete kapalı ve fiziksel güvenliği sağlanmış, kamu bulut platformunda tutulacak olup platformda kullanılacak cihazlara erişim kontrollü olarak sağlanacağını açıkladı.

info@karadenizekonomi.com / 5.02.2021

Turkcell, kamu kurum ve kuruluşlarına özel bulut alanı oluşturdu

Turkcell, Ankara veri merkezinde kamu kurum ve kuruluşlarına özel veri merkezi ve bulut alanı oluşturdu. Bu sayede kamuya ait veriler internete kapalı ve fiziksel güvenliği sağlanmış kamu bulut platformunda tutulacak olup platformda kullanılacak cihazlara erişim kontrollü olarak sağlanacak. Kurumlar, kamu buluttan yararlanarak kendi altyapılarını yönetebilecek; gerek görmeleri halinde danışmanlık ve yönetim hizmetleri servislerinden yararlanabilecek. Ayrıca tüm bulut altyapısının yönetimini tek ekrandan sağlama, uçtan uca otomasyon ve anında kurulum imkanına da sahip olacaklar. Kurumlar dönemsel olarak yüksek kaynaklara ihtiyaç duyduklarında, ölçeklenebilir altyapılar sayesinde kapasitelerini uzaktan ve anında arttırabilecekler.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar