‘Artvin Çoruh Ekoturizm Yönetim Planı’ çalışmaları  başlatıldı

Artvin Valiliği’nin de destekleriyle, ‘Artvin Çoruh Ekoturizm Yönetim Planı’ projesi ile ilgili çalışmalar başlatıldı.

info@karadenizekonomi.com / 13.05.2020

‘Artvin Çoruh Ekoturizm Yönetim Planı’ çalışmaları  başlatıldı

Artvin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan basın açıklamasına göre, ‘’Ekoturizm Yönetim Planı içerisinde; Ambarlı-Tütüncüler, Ormanlı-Fıstıklı köyleri, Çamlık-Yenimahalle ve Kafkasör-Genya Dağı boyunca 52 kilometrelik 4 parkurdan oluşan patika yol, orman yolu, stabilize köy yolu ile bisiklet yolu bulunmaktadır. Güzergâh boyunca yapılacak olan giriş-çıkış kontrol üniteleri, patika(yürüyüş) yolu, ahşap köprüler, yağmurluklar, korkuluklar, çeşme, oturma bankları, masalar, kamelyalar, seyir terasları, yön, ağaç, bitki ve hayvan tanıtım tabelaları ile de şehrimizin güzelliğine güzellik katacaktır. Ayrıca ekoturizm sahasının hazırlık çalışmalarında yöre halkının istihdam edilmesi amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda Türkiye’nin en uzun ekoturizm yollarından biri Artvin’de hayata geçmiş olacaktır. Ayrıca; 2.etap çalışmaları için Orman Genel Müdürlüğümüz 2021 yılını hedef göstermektedir’’ ifadeleri kullanıldı.

Ekoturizm projesinin Artvin halkına şimdiden hayırlı olmasını söyleyen Bölge Müdürü Dr. Mimar Sinan Özkaya, ‘’Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’ye, Orman Genel Müdürümüz Bekir Karacabey’e ve Artvin Valimiz Yılmaz Doruk’a Artvin ilimize olan desteklerinden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar