Beşikdüzü Teleferik Çöp Olmasın

Milyonlarca lira harcanan teleferik çürümeye terk edildi Trabzon’un Beşikdüzü ilçesindeki 100 milyon TL harcanarak yaklaşık 3 yıl önce hizmete açılan Karadeniz’in en uzun teleferiği adeta çürümeye terk edildi.

info@karadenizekonomi.com / 5.10.2021

Beşikdüzü Teleferik Çöp Olmasın

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde dönemin Belediye Başkanı tarafından projelendirilen Karadeniz’in en uzun mesafeli teleferiği yaklaşık üç yıl önce hizmete açılmıştı. 3 bin 600 metre uzunluğu ile bölgenin en uzun teleferiği olma özelliği taşıyan teleferik toplamda 100 milyon TL’ye mal oldu. 530 rakımlı Beşikdağı’na 10 dakikada ulaşılabilen iki kabinli teleferik, açıldığı ilk yılda 60 bin kişiyi ağırladı. Yaklaşık 2 yıldan beri ise çalışmayan teleferik, atıl durumda adeta çürümeye terk edildi. Şimdiki belediye ve yatırımcı arasındaki anlaşmazlık nedeniyle kapılarına kilit vurulan teleferiğin çalışmamasına bölge esnafı tepki göstererek ilçenin ekonomik olarak kayba uğradığını söylüyor.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar