Çambaşı’nın yola ihtiyacı var

Turizm için ulaşımın önemli olduğunu kaydeden Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, “Kabadüz Çambaşı yolu bizim için çok önemli. Bu yola bir şehir hastanesi kadar ihtiyaç var” diyerek Çambaşı’nın yollarının bitirilmesi için çalıştıklarını söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 28.03.2022

Çambaşı’nın yola ihtiyacı var

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya ile Çambaşı Doğa Tesisleri Magic Grup Turizm İşletme Müdürü Metin Birsen, Çambaşı yolunun Bölge turizmi için çok acil bir ihtiyaç olduğunu belirttiler.

Çambaşı Kayak Tesisleri ile ilgili projelerden de bahseden Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, Çambaşı’na gelen turistlerin gezip görebileceği alternatif yerleri geliştirmek istediklerini söyledi.

 

Çambaşı, turizmle ön plana çıkıyor

Çambaşı’nın turizmle ön plana çıkması gereken bir yer olduğunu anımsatan Kaya, “Sadece turizmi hedeflerken de turizmin alt yapısını yaparak gitmek gerekiyor. Gelen turistleri rahat ettirebilecek alternatif ne varsa yapmak gerekiyor. Çalışmalarımız devam ediyor. Kayak merkezi yapıldı, bitti. Oteller ve alt yapılarını da tamamlarsak bu bölge bitmiş olacak. Bunun için de iş adamlarımızla ortak çalışmalar içerisindeyiz” dedi.

Gündemlerinde birçok projenin olduğunu söyleyen Kaya, “Aslında turizm yatırımlarıyla ilgili çok projemiz var. Otellerin haricinde, gelen turistlerin daha çok gezip görebileceği alternatif yerleri geliştirmekle ilgili bir projemiz var” diyerek ekledi.

 

Çambaşı’nın yol sorunu çözülmeli

Turizm için ulaşımın önemli olduğunu ifade eden Kaya, en büyük yatırımı yollara yaptıklarını belirtti. Başkan Kaya, “Yaklaşık 1 milyar 200 milyon lira civarında bir yatırım yaptık. Bunun mücadelesini tüm halk olarak veriyoruz. Çünkü Ordu Kabadüz Çambaşı yolu bizim için çok önemli. Bu yola bir şehir hastanesi kadar ihtiyaç var. Proje, 2024 yılında tamamlanacak. Burada işler maalesef hava şartlarından dolayı yavaş ilerliyor. Yılın 6 ayında çalışma yapılamıyor. 3 yıllık proje 6 yıla çıkıyor. Son bir ikmal ihalemiz var akşama sabaha onun da müjdesini vereceğiz. Kabadüz Çambaşı çok gelişmiş bir turizm bölgesi olacak” diyerek açıkladı.

 

Yol sorunu kalkarsa daha çok insan tercih eder

Yolların yapılmasıyla daha çok insanın tercih edeceğini de sözlerine ekleyen Çambaşı Doğa Tesisleri Magic Grup Turizm İşletme Müdürü Metin Birsen, “Yol sorunumuz ortadan kalkarsa burada çok daha fazla insan ağırlayabileceğiz. Daha fazla turizmden faydalanılacak ve geliri artıracak yol sorunları hallolursa. Bu kadar yoğun hava koşullarında yine de belediyemiz, jandarmamız yollarımızı açıyorlar. Sezon hava koşulları ve öğrencilerin tatilde olamaması sebebiyle biraz durgun geçiyor. Talepler genellikle cumartesi ve cumartesi geceleri çok yoğun oluyor” dedi.

Çambaşı’nın doğal ortamıyla kafa dinlemek için son derece konforlu bir yer olduğunu da açıklayan Birsen, herkesi buradaki aktivitelerden yararlanmak ve buradaki doğayı görmek için beklediklerini ifade etti.

Sundukları hizmetlerden de bahseden Birsen, “Bu tesis bize ORBEL tarafından kiralanan 3 tane restoran, 12 tane bungalov, kızak pistimiz mevcut. Kayak sezonunun olmadığı dönemlerde turlarla günü birlik gelen konaklama yapmak isteyen misafirlerimize konaklama ve restoran hizmetlerini sunmaktayız. Aktivite olarak ATV turları, midilli turları, utv turları, zeplinelarımız var. Bu sene hizmete alacağımız başka aktiviteler de olacak” açıklamalarında bulundu.

Şehit ailelerine ve yakınlarına da ücretsiz hizmet sunduklarını belirten Birsen, “Şirketimizin almış olduğu kararlar doğrultusunda şehit ailelerine ve yakınlarına istedikleri her zaman burada ücretsiz hizmet veriyoruz. Kaç gece konaklamak isterlerse. Restoran ve aktiviteler de dâhil her şey ücretsiz” dedi.

 

SONER ÖZDEMİR

KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar