Giresun, teknoloji ile turizmde çağ atlayacak!

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından sunulmuş olan ‘Dijital Mecralarda Giresun’un Tanıtımı’ projesi desteklenmeye uygun görüldü.

info@karadenizekonomi.com / 1.10.2020

Giresun, teknoloji ile turizmde çağ atlayacak!

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından açılan 2020 Yılı Sürdürülebilir Turizm ve Destinasyon Geliştirme Mali Destek Programı kapsamında açıklanan çağrıya Giresun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından sunulmuş olan ‘Dijital Mecralarda Giresun’un Tanıtımı’ projesi desteklenmeye uygun görüldü.

Giresun’un dijital mecralarda tanıtılmasının il turizmine katkı sunacağını dile getiren Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, ‘’Giresun’da bulunan turistik, tarihi ve kültürel değerlerin ortaya çıkarılması, dijital tanıtım ile ilimizin turizm sektöründe marka şehir olarak anılmasına katkı sağlayacak. Amacımız il turizmini ekonomideki payını artırarak, turizmde sektör temsilcilerimizin yaşadıkları sıkıntıları en aza indirmek'' diye konuştu.

Projenin ana taslağı hakkında bilgi veren Çakırmelikoğlu;

  • Giresun’un tanıtım rehberi görevini görecek olan ve 3 dilde (Türkçe, Arapça, İngilizce) hazırlanacak olan visitgiresun.com web sitesi, kentimize özgün içerikler beslenecek. Yapılacak olan web sitesi kentin dijital aynası olarak sanal gezinti imkanı sunacak.
  • Giresun Kalesi, Giresun Adası, Zeytinlik Mahallesi, Mavi Göl, Kuzulan Şelalesi, Tirebolu Kalesi, Bektaş, Kümbet ve Kulakkaya yaylaları gibi Giresun’un tarihi ve doğal güzellikleri drona çekimi ile 3 dilde tanıtım filmi hazırlanacak. Bu şekilde turizm tanıtımında yaşanılan sıkıntılar ortadan kalkacak.
  • Giresun’a özel mobil application tasarlanarak hizmete sunulacak.
  • Kentin tanıtımına hizmet amacı ile oluşturulacak sosyal medya hesapları sürekli güncellenerek dinamik bir yapıya kavuşacak.
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar