Green Park’tan Ordu’ya yatırım sinyali

Türkiye’nin yerel otel zinciri Green Park Hotels Başkan Yardımcısı Atilla Üstündağ ,Karadeniz’de yeni bir yatırımı gündemlerine aldıklarını söyleyerek ‘’ Ordu’da bir otelle görüşme halindeyiz ve süreç iyi gidiyor ,gerçekleşirse eğer  Green Park ‘ın zincir halkasına Ordu’yu da ekleyeceğiz’ ’dedi.

info@karadenizekonomi.com / 1.11.2021

Green Park’tan Ordu’ya yatırım sinyali

 

 Avrupa ve Amerika’da da yatırım projelerimiz var

Türkiye’nin sayılı büyük yerel otel zincirlerinden biri olduklarını söyleyen Atilla Üstündağ; “Bizim hali hazırda 10 tane Green Park Otel olarak işletmelerimiz bulunmakta. İstanbul da 4 olmak üzere Ankara, Sivas, Sinop, Diyarbakır, Kocaeli ve Kartepe’de otellerimiz var. 10 bin adede yakında yatak kapasitesine sahibiz. Antalya’ya yeni yapacağımız yatırımla yatak kapasitemizi yaklaşık 2 katına yani 20 bine çıkartacağız. 2 sene içinde de bitirmeyi planlıyoruz. Green Park olarak Avrupa’da ve Amerika dada ciddi yatırım projelerini gerçekleştirmek üzereyiz. Önümüzdeki senede İngiltere’de  Green Park Otel olarak karşınıza çıkacağız. Karadeniz Bölgesi’nde henüz otelimiz yok fakat ciddi anlamda turist çeken bir bölge olduğunu biliyoruz. Kartepe’deki tecrübemizi buraya aktarmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde görüşmelerimiz netleşecektir” açıklamalarını yaptı.

Aşılanmanın artmasıyla turizmde hareketlilik başladı

Turizmin diğer sektörlere göre daha hassas bir sektör olduğunu anlatan Üstündağ; “Açılım sürecinde Doğu bölgelerimizde nahoş durumlar oldu. Dış basın bunları öyle bir gösterdi ki sanki olaylar İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de oluyormuş gibi canlı yayın yaptılar. Biz bu dönemde inanılmaz rezervasyon iptalleri yaşadık. Pandemide en büyük zararı gören sektörler arasında hava taşımacılığı, turizm, kafe-restoran işletmeleri, oteller ve seyahat firmaları geliyor. Aşılama sayısının artmasıyla da son 3-4 aydır rezervasyonlarda yoğun talepler alıyoruz. Şu an doluluk oranımız yüzde 70-75 civarında.Önümüzdeki sene ulusal ve uluslararası kongrelerinin de yapılmasıyla daha iyi yönde ilerleyeceğimizi düşünüyorum. 2022 yılından beklentimizde olumlu yönde’’şeklinde konuştu.

Pandemi de tasarruf tedbirlerimizi aldık

Pandemi döneminde otellerini kapatmadıklarını söyleyen Üstündağ; ‘’Otellerimizin çoğunda sağlık sektörüne bila bedel konaklamada yardımcı olduk. Otelimizin doluluk oranı yüzde 3’e kadar düştü,maliyetlerimizi ona göre ayarlamaya çalıştık. Soğuk hava depoları çok büyük bir gider, bunları azaltarak elektrik yönünden tasarruf ettik yani personel ve enerji konusunda giderlerimizi minumuma indirdik’’.

Green Park Kartepe, Avrupa da ki ilk üç tesisten biri

Kartepe’de bulunan otelin kendileri için amiral gemisi olduğunu söyleyen Üstündağ; “Orayı 2004 yılında Orman Bakanlığı’nın yapmış olduğu ihale sonucu aldık. Burası Avrupa’nın en büyük kayak merkezlerinden biri. Burada doğalgazı yaklaşık bin 600 metre zirveye getirdik. Green Park olarak çevreci bir grubuz. Bunu sözlü olarak değil fiil icraat olarak da çoğu otelimizde uyguluyoruz. Kartepe 4 mevsim açık. 6 tane nizami ölçülerde futbol sahalarımız var, aynı zamanda da kapalı tek çatı altında basketbol sahamız var. Takımların hem kamp yapabildiği hem de konaklama yapabildiği Avrupa’daki ilk üç tesisten birisi. En büyük avantajlarından biri İstanbul gibi devasa bir metropol şehrine çok yakın olmasıdır. 300 tane villamız var. Misafirlerimiz ana binaya girmeden bungalovlar tarzında apart evlerde rahatlıkla steril bir şekilde konaklayabilecekler. Bütün otellerimizde de güvenli turizm sertifika programına dahiliz ve belgelerimiz hazır. Açık havada muhteşem doğamızda misafirlerimiz güzel bir sezon geçireceklerdir” dedi.

ASEL GÜRSOY / KARADENİZ EKONOMİ

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar