La Quinta by Wyndham Giresun’un kadın patronu büyük başarılara imza atıyor

Girişimci ruhunu harekete geçirerek iş hayatına atılan La Quinta by Wyndham Giresun Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Hattat, Wyndham Hotels & Resorts’ün üst segment markası olan La Quinta markasını Türkiye’ye getiren ikinci yatırımcı olarak büyük başarılara imza atıyor.

info@karadenizekonomi.com / 14.03.2022

La Quinta by Wyndham Giresun’un kadın patronu büyük başarılara imza atıyor

İş serüvenine nasıl başladığını anlatan Yeşim Hattat, “Sektöre ve iş hayatına eş zamanlı adım attım. Hayatım boyunca hep girişimci ruhumu harekete geçirebilecek bir iş kurmak istedim.  Hizmet sektöründe olmalıydım ve bunu Giresun’da eksikliği her geçen gün daha da hissedilen sade, modern ve yenilikçi bir otel ile yapmalıydım. O dönem konumu ve fiziki olarak geliştirmeye ve üstüne koymaya son derece müsait olan Jasmin oteli alarak iş hayatıma başladım. 33 oda 1 blok ile başlayan serüven; 2 blok 86 oda hizmet alanı ile devam etti. En büyük hedeflerimden biri ise işletmemi uluslararası marka bir otele dönüştürmekti. 9500’ü aşkın otel sayısı ile dünyanın en büyük otel zinciri olan Wyndham Hotels & Resorts’ ün üst segment markası olan La Quinta markasını; Amerika kıtası dışında Türkiye’ye getiren 2. yatırımcı oldum” diyerek ifade etti.

Gelirinin büyük çoğunluğunu işletmeyi geliştirmeye ayırdığını söyleyen Yeşim Hattat, 22 yıllık süreçte 90 Milyonu aşkın bir yatırım maliyeti olduğunu söyleyerek otel hakkında, “Tesis 86 oda ve 172 yataktan oluşuyor. Dönemsel olarak değişmekle birlikte 35 ila 55 kişiye istihdam sağlıyoruz. Otel konaklama anlamında her segmente en nitelikli hizmeti verebilecek kapasite ve çeşitte süit odalardan oluşmakta. Konaklama’ ya ek olarak tamamı gün ışığı alan, deniz ve ada manzarasına hakim 4 toplantı salonumuz, 3 farklı restaurantımız, 3 bar ve buna ek olarak havuz başında bulunan özel etkinlik alanımız ile aynı anda toplam 1200 ile 2000 kişiye kadar etkinlik ve organizasyona ev sahipliği yapabiliyoruz. Otel Karadeniz’ in tek adası olan Giresun Adası’nın tam karşısında, denize sıfır konumdadır” açıklamasında bulundu.

Özellikle La Quinta by Wyndham markasına geçtikten sonra daha çok yabancı misafir ağırlamaya başladıklarını ifade eden  Yeşim Hattat, “Markanın gücünü bu anlamda oldukça hissediyoruz. En yoğun olduğumuz dönem ise yaz sezonu. Yaz sezonunda rutin misafir profilimize ek olarak hem Giresun şehrinin en büyük düğün organizasyonlarına, hem de kültür turu için şehrimize gelen misafirlere ev sahipliği yapıyoruz” dedi.

Sektör ile ilgili tüm fuar ve etkinliklere katıldığını söyleyen Yeşim Hattat, “Ocak 2022 ile birlikte otelde uzun süredir kapalı olan gece kulübümüzü kendi yarattığımız markamız olan Piero Lounge&Bar olarak yeniden açtık. Burada çok güzel etkinlikler ve konserler düzenlemekteyiz” ifadelerini kullandı.

Giresun’un tek eksiğinin tanıtım olduğunu da sözlerine ekleyen Yeşim Hattat, “Giresun’ un hala bakir ve eşsiz yaylalarından birinde doğa ile iç içe güzel bir tesis açmayı planlıyorum. Yine turizm sektörüyle bağlantılı olan; 14 yıl önce kurduğum ME-Gİ Organizasyon adında bir organizasyon şirketimiz mevcut” diyerek açıkladı.

 

MURAT GÜRSOY

KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar