Ordu ve Giresunlular uçmak istiyor

Ordu Giresun Havalimanı’ndan pandemi nedeniyle İstanbul ve Ankara dışındaki seferlerin kaldırılması Ordu ve Giresunluları zor durumda bıraktı.

info@karadenizekonomi.com / 21.06.2021

Ordu ve Giresunlular uçmak istiyor

Ordu Giresun Havalimanı’ndan pandemi nedeniyle İstanbul ve Ankara dışındaki seferlerin kaldırılması Ordu ve Giresunluları zor durumda bıraktı. İstanbul uçuşları pandemi öncesini yakalarken, haftalık 14 olan Ankara uçuşları ise haftalık 3-4 olarak gerçekleşiyor. İstanbul ve Ankara dışında başka bir yere ise sefer bulunmayan havalimanında yurt dışına ise hiç sefer gerçekleşmemesi dikkat çekti.

Ordu nüfusuna kayıtlı kişilerin yüzde 51’i, Giresun nüfusuna kayıtlı kişilerin ise yüzde 53’ü il dışında yaşıyor. Bu kadar gurbetçisi olan iki ilin ulaşım problemi için siyasiler ve sivil toplum örgütleri gerekli lobiyi yapamıyor. Vatandaş ise Trabzon ve Samsun’a gitmek zorunda kalıyor. Ordu ve Giresun valileri, ticaret ve sanayi odalarının öncülüğünde bir heyet oluşturularak Ordu Giresun Havalimanı’nın yurt içi ve yurt dışı sefer probleminin çözümlenmesi isteniyor.

ETİKETLER; Karadeniz Ekonomi OGU
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar