Vaka sayılarındaki belirsizlik tatilcileri engelliyor

2021 yılı içerisinde tatile gitmek isteyen ancak henüz plan yapmayanların yarısından fazlası vaka sayılarının belirsizliğinden dolayı plan yapmıyor.

info@karadenizekonomi.com / 17.06.2021

Vaka sayılarındaki belirsizlik tatilcileri engelliyor

2021 yılı içerisinde tatile gitmek isteyen ancak henüz plan yapmayanların yarısından fazlası vaka sayılarının belirsizliğinden dolayı plan yapmıyor. Bu oran özellikle kadınlarda daha yüksek. Coronavirüs aşısının yaygınlaşması da tatil planı yapılmasında bir diğer önemli kriter. Ayrıca tüketicilerin yüzde 43’ü olası bir kapanma durumda rezervasyonunun yanabileceğinden endişeleniyor. Tatil planı yapmayanların ise yüzde 74’ü coronavirüs sebebiyle güvende hissetmediğini söylerken, yüzde 58’i tatile ayıracak bir bütçesi olmadığını ifade ediyor. Tüketicilerin yarısından fazlası pandemi döneminde tatil yapmak konusunda güvende hissetmiyor. Pandemi döneminde havayolu firmalarına duyulan güven, karayolu firmalarına duyulan güvene kıyasla daha yüksek. Oteller ise en düşük skorlara sahip.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar