Başarı hikayesi büyüyerek devam ediyor

Gezmiş Holding, 41 yılda; 3 farklı sektörde 600’ü aşan istihdam ve toplamda 1 milyar dolarlık iş hacmi ile büyük bir başarı öyküsünü artırarak devam ettirmeye kararlı.

info@karadenizekonomi.com / 3.09.2022

Başarı hikayesi büyüyerek devam ediyor

Gezmiş Holding, 41 yılda; 5 binden fazla konut, 2 milyon metrekare inşaat alanı, 3 fabrika, 2 özel okul, 1 iş merkezi, 1 benzin istasyonu, çeşitli alt yapı işleri, yıllardır süregelen vergi rekortmenlikleri, 3 farklı sektörde 600’ü aşan istihdam ve toplamda 1 milyar dolarlık iş hacmi ile büyük bir başarı öyküsünü artırarak devam ettirmeye kararlı.

Giresun’un ilk ve tek holdingi Gezmiş Holding, güçlü finansal yapısıyla 41 yıldır başarılı bir şekilde Giresun ve ülke ekonomisine değer katmanın gururunu yaşıyor. Gezmiş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Gezmiş, Karadeniz’in potansiyellerinin daha nitelikli kullanılması gerektiğini dile getiriyor. Aynı zamanda Giresun Sanayici ve İşadamları Derneği (GİSİAD) Başkanı olan iş insanı Aykut Gezmiş, Giresun ve bölge ekonomisi için talep ettikleri projelerin büyük artı değer yaratacağını ifade ederek turizm alanında bölge genelinde yat limanları ile Giresun adasına teleferik; eğitim alanında ise Giresun’a kurulacak özel üniversitenin bölgenin cazibesini ve yaşam kalitesini artıracağını söylüyor.

Gezmiş’ten Karadeniz’i ayağa kaldıracak makro projeler

“DÜNYADA İKİNCİ OLACAK”

Karadeniz’in üzerinde yaşanabilir tek adası Giresun Adası için teleferik projesi düşündüklerini belirten Gezmiş, “Kurulacak teleferik ile adanın Karadeniz turizmine katkı sağlamasını istiyoruz. Adanın yakınına kurulacak bir platform ile deniz üzerinden adaya giden bir teleferik projesi. Dünya üzerinde adaya giden tek teleferik şu an Hong Kong’da bulunuyor. Bu ikincisi olacaktı. Sadece Giresun’a değil tüm Karadeniz’e hitap eden bir proje. Çok önemsiyoruz ve biz bu projenin takipçisiyiz” ifadelerine yer veriyor.

“YAT TURİZMİ BÜYÜK DÖVİZ GİRDİSİ SAĞLAR”

Karadeniz’in sahili boyunca yapılacak yat limanlarıyla bölge ekonomisine büyük katkı sağlanacağını açıklayan Gezmiş, “Sarp’tan İstanbul’a kadar 80-90 km’de bir yat limanı yapılmasını öneriyoruz. Bir tanesinin de Giresun’da yapılmasını istiyoruz. İstanbul’dan Karadeniz Bölgesi’ne deniz dalgasından dolayı açılamayan büyük teknelerin limanların ulaşılabilir olduğunu gördüklerinde açılabileceklerini düşünüyoruz. Dünyada en fazla döviz bırakan turizm yat turizmi. Giresun’da Gemiler Çekeği denilen bölgenin çok küçük bir masrafla içinde AVM’si de olan lokantaları, eğlence merkezleri olan şık bir yat limanına dönüşebilir ve tekne imalathaneleri kurulabilir. Böylece yüzlerce gencimize iş imkânı sağlar” diyor.

“ŞAHANE BİR ÜNİVERSİTE OLUR”

Karadeniz Bölgesi’nde sadece bir tane özel üniversite olduğunu belirten Gezmiş, Giresun’a kurulacak özel üniversitenin şehrin ekonomisine ve istihdamına önemli katkı sağlayacağını vurguluyor. Gezmiş, “Türkiye’de İstanbul dışında toplamda 12 özel üniversite var. Karadeniz Bölgesi’nde ise sadece Trabzon’da var. Giresun’da deniz kıyısında 400 dönümlük bir dolgu alanı var. Bunun 100 dönümünün özel üniversite alanı olarak tahsis edilmesini ve ihaleyle 49 yıllığına özel üniversiteye ihale edilmesini projelendirmiştik. Buraya özel üniversite kurulduğu takdirde denize sıfır denizcilikle ilgili de bölümlerin bulunduğu şahane bir üniversite yapılabileceğini, henüz denizle buluşmamış gençlerin denize sıfır bir üniversitede okuma hayalini gerçekleştirebileceğini ve şehre bir istihdam sağlayacağını iddia ediyoruz” açıklamalarında bulunuyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar