Yapacağız değil yapıyoruz

Ümsa Yatırım A.Ş. Genel Müdürü Nurgül Bostancı, Sürdürülebilirlik alanındaki çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bostancı, “Bu dönüşümü başlatırken ‘yapacağız değil yapıyoruz’ mottosu ve tabii tüm ekip arkadaşlarımızın özverili yaklaşımları projelerimizi sürdürülebilir kıldı” diye konuştu.

info@karadenizekonomi.com / 22.09.2022

Yapacağız değil yapıyoruz

Sürdürülebilirlik projelerinin sayısını çoğaltarak, ilham olma istediklerini dile getiren Bostancı, “Son zamanlarda hepimiz, tüm medya ve sosyal diyaloglarımızda “daha iyi bir dünyada yaşamak” başlıkları ile karşılaşıyoruz. Ümsa olarak, topluma karşı hissettiğimiz sorumlulukları yerine getirebilmek, çevreye olumsuz etkilerimizi en aza indirebilmek amacı ile başlattığımız Sürdürülebilirlik faaliyetlerimizi, burada sizlerle paylaşırken motivasyonumuz; bu projelerin sayısını çoğaltmak, ilham olmak. Bu dönüşümü başlatırken “yapacağız değil yapıyoruz” mottosu ve tabi ki tüm ekip arkadaşlarımızın özverili yaklaşımları projelerimizi sürdürülebilir kıldı” diye konuştu.

Güneş enerjisi ile sürdürülebilir bir geleceğe

Yenilebilir enerji kaynaklarıyla ilgili yapacakları projelerden bahseden Bostancı, “Enerji ihtiyacımızın, 2022 yıl sonu itibari ile 3’te 2’sini, 2030 yılı itibari ile de tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edeceğiz. Yüzde yüz elektrikli araç denememiz bu ay başlıyor. 2030 yılına kadar bu süreci tamamlayacağız” dedi.

Eğitime ve genç nesillerin iş hayatına katılımına destek oluyoruz

Eğiteme katkı sağladıklarını ifade eden Bostancı, “Eğitime destek olmak amacı ile gerçekleştirdiğimiz projelerimizden biri olan Samsun’daki okulumuzun yapımını tamamladık. Yeni mezun gençlere kariyerlerinin ilk adımını atmak konusunda fırsatlar tanıyoruz. Projelerimiz ile çocukların ve gençlerin hayatına dokunmaya, onlara destek olmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Doğayı koruyoruz”

Geri dönüşüm ve atık gıda konusunda hassas olduklarının altını çizen Bostancı, “Geri dönüştürülebilen malzemelerden elde edilmiş, uzun süreli kullanıma uygun ürünler ile kâğıt ve plastik kullanımımızı en aza indirdik. Yeşil Yıldız belgesi ile de desteklediğimiz etkin atık yönetimini ve çevreye uyumluluğu tüm çalışma alanlarımızda uyguluyoruz. Aynı zamanda tükettiğimizden çok daha fazla ağacı doğaya kazandırıyoruz. Yürüttüğümüz çalışmalar ile 20.000 adet ağaç dikimi gerçekleştirdik. Ayrıca, dijital dönüşüm çalışmalarımız ile kâğıt tüketimimizi en aza indirdik. Atık gıdalarımızı hayvan barınağına ulaştırarak diğer canlılara destek oluyoruz ve çevremizin korunmasına katkı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar