Ordu Radisson Blu Otel Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Candaş :Bu yıl oteller dolacak

·Boztepe’de geçtiğimiz yıl açılan 5 yıldızlı Radisson Blu Hotel’in Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Candaş, 2017 turizm sezonu için umutlu konuştu. Candaş, “Bu yıl Ordu’da otellerde boş yer kalmayacak” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 9.05.2017

Ordu Radisson Blu Otel Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Candaş :Bu yıl oteller dolacak

Geçtiğimiz günlerde ilk kez uluslararası bir eko-etiket olan Yeşil Anahtar Belgesini Ordu Radisson Blu Otel yöneticisi Coşkun Candaş Ordu turizmine ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede umutlu konuştu. Candaş, Ordu Giresun Hava Limanı’nin avantajı ile yapılan uçuş rezervasyonlarının yoğun oluğunu belirterek, “Bu yaz Ordu’daki otellerin hepsi dolacak” dedi.

Ordu Radisson Blu Hotel’in açılışının Türkiye’yi derinden sarsan talihsiz bir olayın olduğu döneme geldiğini, bundan tüm Türkiye gibi olumsuz olarak etkilendiklerini ifade eden Candaş, “Bunlara rağmen iyi bir ortalama yakaladık. Daha iyi olabilir miydi, olabilirdi tabi. Tesisimiz belli bir aşamaya geldi. Şu da bir gerçek biz Ordu’nun genel skalasını, ortalamasını yukarı çıkarma iddiasındayız. Yani Ordu’nun hak ettiği yeri pazarlama iddiasındayız. Ordu’nun çıtasını yükseltmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

2017’den beklentiler

“2017 yılından beklentilerimize gelince, başta Ortadoğu’dan ve körfez ülkelerinden bu tarafa yapılan uçak rezervasyonlarını dikkate aldığımızda bu sezonun çok yoğun geçeceğini düşünüyorum. Eğer bir aksama olmazsa şu anda yapılmış rezervasyonlar umut verici. Geçtiğimiz yıl 2, 3 günlük rezervasyonlar yapılıyorken, bu yıl haftalık konaklama talepleri var. Ordu’da tanıtımla birlikte uçak bağlantılarının direkt yapılmış olmasının da çok büyük etkisi var. Çünkü turist Samsun ya da Trabzon üzerinden değil direkt olarak buraya gelecek. Uçağına buradan binecek, aynı uçakla dönecek. Benim gördüğüm kadarı ile bir aksama olmazsa bu yaz sezonunda Ordu’da hiçbir otelde yer kalmayacak.”

Beklentiler zamanla gerçekleşecek

“Ordu turizm destinasyonu olarak hala oturmamış durumda. Tabi bu zaman alacaktır. Ankara, İstanbul ya da Samsun, Trabzon gibi turistlerin serbest zaman geçireceği mekânlar yok. İl merkezinde serbest yürüyüş alanlarının, alış veriş merkezlerinin cafelerin olduğu tamamen turizme hitap eden tesislerin yokluğu hissediliyor. Bu konunda çalışmaların olduğunu görüyoruz, yetkililerle istişare ediyoruz. Şu anda Fidangör Caddesi gibi Süleyman Felek Caddesi’nin trafiğe kapatılıp, yürüyüş alanı olacağına dair bir karar alındı. Bu güzel bir gelişme. Şu anda yeterli değil, bunlar zamanla oluşacak. Yani turist gelecek, eksikler hissedilecek, ondan sonra yapılacak. Ciddi anlamda turist olmadan bu beklentilerin yerine gelmesi de afaki olur.”

Şimdilik yeşilimiz ve doğamız var

“Turizm hedef kitlesinin genişletilmesi yerinde olur. Ama Ordu’nun sunduğu turistik ürün nedir diye bakmalıyız. Ordu neyi sunuyor turistik ürün olarak, Ortadoğulu turiste cazip gelen yeşili doğası. Diğer hedef destinasyonlara uygun ürün sunarsanız pazarlama yapabilirsiniz.”

Altınordu’da Boztepe’miz var

“Boztepe’nin cazibesini şu anda ister istemez kullanıyoruz. Çünkü Ordu şu anda turistik ürün olarak Boztepe dışında açıkçası başka bir ürünü sunamıyor. Pazarlayamıyor da. Yaylalar var ama bunu hak ettiği gibi sunamıyor. Bunlar yavaş yavaş oluşacak. Başka neyi sunabiliriz. Tarihi mekânlar fazla yok ama eldeki örnekler çeşitlendirilebilir. Daha önce yapıldığı gibi yine bir turizm master çalışması yapılabilir. Hangi ürünlerle hangi pazarlara yönelmeliyiz, diye. O zaman Ortadoğu pazarı dışına da pazarlama yapabilirsiniz, misafir alabilirsiniz.” KARADENİZ EKONOMİ

RADISSON BLU OTEL

Ordu ilinin ayrıcalıklı oteli Radisson Blu Otel, konuklarına berrak Karadeniz manzarası eşliğinde ihtişamlı konaklama olanağı sunar. Otel Ordu-Giresun hava alanına sadece 26 km mesafededir. Konuklar oteli şehre bağlayan teleferikle Boztepe'nin başındaki otele gelmeden önce civardaki kumsalların, ırmakların ve yemyeşil dağların tadını çıkarabilirler. 129 modern oda ve süitlerimizle rahat ve sükûnet içerisinde kalma olanağı sağladığımız konuklarımız, uluslararası ve yerel mutfakların leziz yemeklerinin servis edildiği restoranımızda afiyetle yemeklerini yiyebilirler. Diğer taraftan bitişikteki Yason Bar'da arkadaşları ile bir araya gelip keyifli zaman geçirebilirler. Konuklar isterseler spa'mızda masaj yaptırdıktan sonra yüzebilirler veya fitness merkezimizdeki Vitamin Bar da arkadaşları ile dinlenebilirler. Radisson Blu Otel Ordu, geniş toplantı odaları ve çok amaçlı salonlarında iş temsilci heyetlerini de ağırlar. Balo salonlarımız önemli günler ve düğünler için tasarlanmış mükemmel mekânlardır. Bu arada araçlar için güvenli oto-park imkânımız mevcuttur.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar