‘Altınay’ Samsun’un her yerinde

TEKNOFEST Karadeniz’de enerji depolama sistemleri ve insansız hava araçları ile yerini alan Altınay Elektromobilite’nin Genel Müdürü Mert Uygun, “Bu sene bizim için daha da özel. Artık Samsun sokaklarında da kendi ürünlerimiz dolaşacak” diye konuştu.

info@karadenizekonomi.com / 5.09.2022

‘Altınay’ Samsun’un her yerinde

TEKNOFEST Karadeniz’de enerji depolama sistemleri ve insansız hava araçları ile yerini alan Altınay Elektromobilite katılımcılardan büyük ilgi gördü. Şirketin Genel Müdürü Mert Uygun, “Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne hızlı şarj bataryalarımızı teslim ettik. Artık Samsun sokaklarında da kendi ürünlerimiz dolaşacak” diye konuştu.

 

“SAMSUN ÖZEL BİR KENT”

TEKNOFEST Karadeniz için Samsun’da bulunmaktan büyük gurur duyduklarını ifade eden Uygun, “30 Ağustos Zafer Bayramımızda Samsun gibi özel bir kentteyiz ve TEKNOFEST organizasyonu ile bunları birleşmiş olması gerçekten çok güzel, çok iyi bir motivasyon. Biz de teknoloji grubu firmaları olarak devamlı katılmaktayız TEKNOFEST'e. Bu sene bizim için daha da özel. Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne hızlı şarj bataryalarımızı teslim ettik. Artık Samsun sokaklarında da kendi ürünlerimiz dolaşıyor olacak” ifadelerine yer verdi.

 

“TEKNOLOJİ ANADOLU’YA YAYILMALI”

Uygun, teknolojinin Anadolu’nun her noktasına yayılmasının önemli olduğunu dile getirerek, “Ülkemizde bu tür organizasyonlar genellikle İstanbul'da yoğunlaşılıyor. TEKNOFEST özelinde diğer şehirlerin de öne çıkartılması zaten sanayileşmiş ve ciddi potansiyeli olan ve özellikle genç nüfusu olan şehirlerde önem arz ettiğini düşünüyorum. TEKNOFEST’in en büyük itici gücü bence bu olacaktır. Anadolu'da yeni kar merkezleri oluşturmak ve insanları biraz da oraya çekmek. Çünkü çok fazla yatırımı İstanbul'a kümeliyoruz. Homojen olarak dağılması gelişmiş bir toplum ve ülke için daha değerli olur” şeklinde konuştu.

 

HEYECAN VEREN PROJELER

Şirketin projeleri hakkında bilgi veren Uygun, şu ifadelere yer verdi: ”Altınay Teknoloji Grubu’nun iki şirketini temsilen bulunmaktayız. Samsun büyükşehir Belediyesi’ne bataryalarımızı teslim ettik. Bunlar enerji depolama sistemleridir. Altınay Elektromobilite olarak buradayız. Yine DASAL yani bizim kendi insansız hava araçlarımızı yaptığımız firmamız. Tabii savunma projeleri ağırlıklı çalışıyorlar. İki kardeş şirket olarak hem insansız hava aracı hem bataryalarımızı sergiliyoruz. Heyecan yaratan bu projelerle vatandaşlarımızla buluşmaktan büyük gurur duyuyoruz.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar