İki Milyon Dolarlık Yatırım: Pentahor Otel'in Doğuşu

Giresun’un gözde tatil destinasyonlarından biri olan Pentahor Otel, bölgenin eşsiz doğası ve deniziyle öne çıkıyor. Otelin Genel Müdürü Orhan Aşkın, tesislerinin özelliklerini ve Karadeniz turizmini değerlendirdi.

info@karadenizekonomi.com / 4.09.2023

İki Milyon Dolarlık Yatırım: Pentahor Otel'in Doğuşu

Aşkın, otelin toplamda 24 odadan oluştuğunu ve bu odaların 14'ünün suit, 10'unun ise standart oda olduğunu belirtti. Misafirlere keyifli bir deneyim sunmak amacıyla 50 kişilik bir kahvaltı salonu ve 70 kişilik alakart restoran hizmeti verdiklerini dile getirdi. Özellikle kahvaltıların, deniz manzarası eşliğinde, 6. kattaki salonda sunulduğunu vurguladı.

 

Giresun’un Turistik Cazibesi

Genel Müdür Aşkın, Pentahor Otel'in sahip olduğu özelliklerden birinin de deniz manzaralı odalar olduğunu belirtti. Ayrıca, Or-Gi Havaalanı'na olan yakınlıklarının tesislerini tercih edenler için büyük bir avantaj olduğunu ifade etti. Pentahor Otel'de toplam 14 personelin görev yaptığını belirten Aşkın, ön büro resepsiyonistlerden mutfak ekibine kadar uzman kadronun, misafirlerin konforu için çalıştığını söyledi. Oteli yaklaşık iki milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirdiklerini açıkladı.

Aşkın ayrıca, otelin düzenlediği etkinliklere de değindi. Doğum günleri, evlilik yıl dönümleri ve toplu yemek organizasyonlarının restoranlarında düzenlendiğini belirtti. Karadeniz turizmi hakkında görüşlerini paylaşan Aşkın, bölgedeki turistik çekiciliğin yayla ve doğa turizmi ile öne çıktığını söyledi. Özellikle Orta Doğu'dan gelen yabancı turistlerin bölgeyi tercih ettiğini ve bu konuda gelişmeye yönelik adımlar atılması gerektiğini ifade etti.

Yaren kaya

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar