Arkoz Ağrı Çimento Fabrikası’na Uluslararası İş Güvenliği Ödülü

ARKOZ Madencilik A.Ş. bünyesindeki Ağrı Çimento Fabrikası, Sağlık, İş Güvenliği ve Wellbeing (İşyeri Esenliği) yönetimi kapsamında İngiliz Güvenlik Konseyi'nden (“British Safety Council”) ödül kazandı.

info@karadenizekonomi.com / 3.06.2022

Arkoz Ağrı Çimento Fabrikası’na Uluslararası İş Güvenliği Ödülü

ARKOZ Madencilik A.Ş. bünyesindeki Ağrı Çimento Fabrikası, Sağlık, İş Güvenliği ve Wellbeing (İşyeri Esenliği) yönetimi kapsamında uluslararası geçerliliği ve tanınırlığı yüksek olan İngiliz Güvenlik Konseyi (“British Safety Council”) tarafından 2021 yılında gerçekleştirilen denetim programından 88.37/100 puan alarak, sağlık ve iş güvenliği standartlarında mükemmelliğe ulaşma konusundaki kararlılığını çalışanlarıyla, müşterileriyle ve diğer paydaşlarıyla göstererek, liderliğini ve taahhüdünü pekiştirdi.

Sağlık ve iş güvenliği alanında, uluslararası düzeyde mevcut en kapsamlı, güncel, çağdaş ve sayısal veriler üzerinden raporlanan, ISO 45001 gibi mevcut sağlık ve güvenlik yönetim sistemlerinin gereksinimlerinin çok ötesine geçen denetim olarak kabul edilen bu programda; şirketlerin sağlık, iş güvenliği ve wellbeing (İşyeri Esenliği) yönetim performansları en son mevzuata, kabul edilmiş standartlara ve en iyi uygulama tekniklerine göre test ediliyor. Buna ek olarak, denetim programı kapsamında, 6 en iyi uygulama göstergeleri olan; liderlik, paydaş katılımı, risk yönetimi, kurumsal sağlık ve güvenlik kültürü, sürekli iyileştirme, wellbeing (işyeri esenliği) detaylı ve titizlikle incelenmesi sonucu ARKOZ Ağrı Çimento Fabrikası, en yüksek başarı oranlarını elde etti.

ARKOZ Madencilik’ten yapılan açıklamada, “Sağlık, İş Güvenliği, Wellbeing (İşyeri Esenliği) ve Çevre Yönetimi konularında sürdürülebilirlik odağımızı, sürekli geliştirmeye destek olacak bu başarımızda bizimle beraber olan tüm iş ortaklarımıza, çalışanlarımıza ve ailelerine teşekkür ederiz” denildi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar