Başkan Çakırmelikoğlu'ndan iş dünyasına destek olma çağrısı''

​Giresun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından üç ay daha uzatılan Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı’na Giresun iş dünyasının destek olmaya devam etme çağrısında bulundu.

info@karadenizekonomi.com / 5.01.2019

Başkan Çakırmelikoğlu'ndan iş dünyasına destek olma çağrısı''

Çakırmelikoğlu; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) sahip çıktığı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın üç ay daha uzatıldığını açıkladığı, “Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı” çerçevesindeki indirim kampanyasına, Oda olarak tam destek verdiklerini söyledi. Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı’na Giresun iş dünyasının katkı sağlamasının önemli olduğunu söyleyen Başkan Hasan Çakırmelikoğlu, “Üyelerimizi bu çerçevede başlatılan indirim kampanyasına destek olmaya devam etmelerini bekliyorum” dedi.

Çakırmelikoğlu, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın liderliğinde hayata geçirilen Enflasyonla Mücadele Programı döviz kurlarındaki yükselişle hızlanan enflasyonun kontrol altına alınmasına çok önemli bir katkı sağlamıştır.

Bizlerde Türk özel sektörü olarak devletimizle birlikte topyekün bir duruş sergilemiş, 81 il ve 160 ilçedeki Odalarımız ve Borsalarımızla birlikte bu programı sahiplenip firmalarımızın en geniş şekilde katılımını sağlamıştık.

Enflasyonla mücadelenin 2019’da da aynı şekilde devam etmesini arzu ediyoruz. Zira enflasyonla mücadele işsizlikle, yüksek faizle ve artan girdi maliyetleriyle mücadele demektir.

Ancak bunu tek başına kamu, ne de tek başına özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir. TOBB ve Odalar – Borsalar, milli bir dayanışma içinde 2019’da da Enflasyonla Mücadele Programına desteklerini sürdüreceklerdir.

Türkiye ekonomisi zorlu bir süreci geride bırakarak dengelenme ve istikrar yolunda önemli bir mesafe almıştır. İnanıyoruz ki, kamu ve özel sektör istişaresi ve koordinasyonuyla yeniden tempolu büyüme sürecine girecektir. “ dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar