“Ülke ekonomisine katkı sağlamak bizi sevindiriyor”

İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’nda Ordu’dan listeye giren iki firmadan biri olan Durak Fındık Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Durak, KARADENİZ EKONOMİ’ye özel yaptığı açıklamada ülke ekonomisine katkı sağlamanın kendileri adına sevindirici olduğunu açıkladı.

info@karadenizekonomi.com / 6.06.2022

“Ülke ekonomisine katkı sağlamak bizi sevindiriyor”

Yaptıkları yatırım ve projelerin sonucu olarak sıralamada yer aldıklarını söyleyen Durak Fındık Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Durak, ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. İşlerini daha fazla geliştirmek için çalışmalarını sürdüreceklerini açıklayan Durak, “Bin kişilik istihdam sağlayan şirketimizin daha fazla gelişmesi için yatırım ve projelere devam ediyoruz. Şirketimizi daha fazla büyütebilmek için sosyal sorumluluk projeleri, dijitalleşme ve yeni teknolojilerden faydalanma gibi çeşitli yatırımları artırarak sürdürüyoruz. Bu pandemide sıralamadan düşmek kaybetmek manasına gelmiyor. Ancak sıralamada olabilmek için devamlı yatırım yapmak ve çok çalışmak gerekiyor. Karadeniz firmalarının da elinden geleni yaptıklarına inanıyorum” dedi.

Sanayi sektörünün Anadolu’ya kaymasına ülkemizin de ihtiyacı olduğunu belirten Durak, “Sanayinin Marmara Bölgesinde yoğunlaşması çok da doğru bir yapılanma değil. Anadolu’nun da üretimin içerisinde olması ve oranın insanlarının da istihdama kavuşması en doğrusudur. Bunların desteklenmesi ve Anadolu’dan daha fazla, daha çok üretim yapabilen şirketlerin olabilmesi Türkiye için çok olumlu bir durumdur” açıklamasında bulundu. İhracatın olumlu yönde gelişmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Durak, “İhracat için herkes mücadele ediyor ancak enerji maliyetleri son dönemde çok artmış durumda. Rekabet edebilmemiz için maliyetlerimizin de düşük olması gerekir. Avrupa’ya yakın olmamız bize avantaj sağlasa da firmalar olarak maliyetlerdeki dezavantajları da hissediyoruz. Bunların da zaman içerisinde sonuçlarını göreceğiz” dedi.

Türkiye’nin üretim ve ihracat için en büyük ihtiyacının enerji olduğunu söyleyen Durak, ihracatın 250 milyar doların üzerine çıktığında enerji problemlerinin artacağına da dikkat çekti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar