Mesleki Eğitim Merkezleri ve Meslek Edindirme Projesine DESMUD'den tam destek!

Değirmen ve Sektör Makinaları Üreticileri Derneği Başkanı Zeki Demirtaşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 1 milyon gencin meslek edindirme kurslarına dahil edilmesi hedefini desteklediklerini belirtti.

info@karadenizekonomi.com / 15.01.2022

Mesleki Eğitim Merkezleri ve Meslek Edindirme Projesine DESMUD'den tam destek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yılsonuna kadar 1 milyon gencin Merkezi Eğitim Merkezlerine dâhil edilmesi hedefine ilişkin açıklamada bulunan Değirmen ve Sektör Makinaları Üreticileri Derneği Başkanı Zeki Demirtaşoğlu; "Biz de Desmud olarak Meslek edindirme konusunda üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştık, 2017 yılında şimdiki Bakanımız Mahmut Özer'in destekleriyle Milli Eğitim Bakanlığımız ve Meslek Edindirme konusunda yaptığımız protokol gereği Konya, Çorum ve Gaziantep'te bölümlerimizi açtık ve öğrencilerimiz ilgili bölümlerde eğitimlerine devam ediyorlar. Ayrıca; bu bölümlerde eğitim gören öğrencilerimize burs, staj imkânı ve iş garantisi verdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın açtığı bu yolda biz de bu projeyi gönülden destekliyoruz." dedi. Ayrıca buna ek olarak Bakan Mahmut Özer’den diğer Meslek edindirme ve Eğitim Merkezleri projeleri için de destek beklediklerini ifade etti.

Demirtaşoğlu ayrıca; "Çok daha önceden bu projenin ihtiyacını fark edip, 2.5 Milyar dolar ihracat yapan sektörümüz altyapısını geliştirmek üzere mavi yaka ihtiyacını karşılamak için bu tür Meslek edindirme projelerini her zaman destekçisi ve takipçisi olacaklarını ayrıca Değirmen ve Bilimi Teknolojisi Bölümünün açılması ile ilgili olarak da YÖK ile görüşmelerimiz devam etmekte olup, beyaz yaka ihtiyacımızı da bu bölüm ile karşılamayı umuyoruz” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar