Altında Yükseliş Sürüyor!

Altın piyasasında son durum ve 2024 beklentileri değerlendirildi. Ons altın fiyatının 6 ayın zirvesinde yatay seyrettiği bir dönemde, gram altın fiyatının ons altın ve dolar/TL'deki artışın etkisiyle rekor kırdığı görülüyor.

info@karadenizekonomi.com / 4.12.2023

Altında Yükseliş Sürüyor!

 

ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımı döngüsünün sona erdiği beklentilerinin dolar endeksi ve ABD tahvil faizlerini baskılaması, ons altının fiyatını 6 ayın zirvesinde tutuyor. Teknik olarak incelendiğinde, ons altının direnç seviyelerinin 2020 ve 2030 dolar, destek seviyelerinin ise 1990 ve 1980 dolar olduğu belirlendi.

Resuloğlu Kuyumculuk Mağaza Müdürü Murat Türkyılmaz, altının sürekli yükselmesinde savaşın büyük bir etkisi olduğunu ve altına olan talebin artmasıyla fiyatların yükseldiğini belirtiyor. Düğün sezonu boyunca altın fiyatlarının daha düşük olduğunu ifade eden Türkyılmaz, alım gücünün şu an daha iyi olduğunu ve sektörde canlılık olduğunu belirtiyor.

Türkyılmaz'ın 2024 gram altın fiyatı için öngörüsü 2000-2200 seviyeleri arasında. Beklentilerini paylaşan Türkyılmaz, 2024'te önemli olanın insanların alım gücünün artması olduğunu belirtiyor. Dünya genelindeki ekonomik krizlerin kuyumculuk sektörüne de yansıdığını ifade eden Türkyılmaz, 2024'te alım gücünün artmasının sektöre olumlu yansıyacağına inanıyor.

 Yaren kaya

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar