Giresun Belediyesi Esnafa 12 Milyon Lira Pandemi Desteği Verdi

Giresun Belediye Meclisi Eylül ayı ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu başkanlığında yapılan toplantıda, komisyonlardan gelen raporlar oylanarak karara bağlandı. Bazı komisyonların ek süre isteği ise kabul edildi.

info@karadenizekonomi.com / 8.09.2021

Giresun Belediyesi Esnafa 12 Milyon Lira Pandemi Desteği Verdi

Toplantıda; Pandemi döneminde kapalı kalan esnaflardan bir ay su bedellerinin alınmamasına, İçişleri Bakanlığı genelgeleri ile faaliyetleri durdurulan veya geçici olarak faaliyette bulunamayan işyerlerine ait 2021 Nisan-Mayıs-Haziran dönemlerine ilişkin kira, işgaliye, dolmuş hat ücretleri, balıkhane kira bedellerinin alınmamasına, katı atık ücretlerinin 1. dönem tahakkukunun Belediye olarak esnaflardan tahsil edilmemesine oy birliğiyle karar verildi. Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ise verdiği bilgide; 2020 yılında 6 milyon 560 bin lira ve 2021 yılında ise 5 milyon 510 bin lira olmak üzere esnafa pandemi desteği olarak toplamda 12 milyon 70 bin lira destekte bulunduklarını açıkladı.

Teleferiğe yap işlet devret modeli

Mecliste ayrıca, Botanik Bahçe ile Kale arasına yapılması planlanan teleferik projesi için; yap işlet devret modeli uygulanması konusunda iş ve işlemleri yürütmek üzere Belediye Encümenine ve Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’na yetki verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar