Altınordu Belediyesi’nden işçilere yüzde 50 zam!

Altınordu Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasındaki görüşmeler sonrası Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, işçilere yüzde 50 oranında zam yaptı.

info@karadenizekonomi.com / 15.12.2020

Altınordu Belediyesi’nden işçilere yüzde 50 zam!

Altınordu Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasındaki görüşmeler sonrası Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, işçilere yüzde 50 oranında zam yaptı. Sosyal hakları iyileştirilen emekçiler, sözleşme ile yeni haklar da kazandı. Yapılan düzenleme ile en düşük personel maaşı 3 bin 500 lira oldu. Toplu sözleşmeye dâhil olan işçiler, aile yardımı, yol ve yemek yardımı, eğitim yardımı gibi temel hakların yanı sıra evlenme, doğum ve ölüm yardımı, bayram ikramiyesi gibi daha önce kullanamadıkları tüm haklara da sahip olacak.

‘’Sosyal hakları gerçek bir niteliğe büründürüyoruz’’

Altınordu Belediyesi’nde imzalanan Toplu İş Sözleşmesi ile geçen yıl 2 bin 275 lira olan en düşük çalışan ücreti de 3 bin 500 liranın üzerine çıkmış oldu diyen Başkan Tören, ‘’ Belediye her bir çalışan için ortalama yüzde 50’nin üzerinde iyileştirme yaparken işçiler geriye dönük haklarını da alacak. Bugün imzaladığımız sözleşme Temmuz 2020 itibariyle geçerli olacağından çalışanlarımızın geçmişe dönük birikmiş olan mali ve sosyal hakları da topluca kendilerine ödenecek. İmzaladığımız Toplu İş Sözleşmesi sonucunda ikramiyede yüzde 140, yemek yardımında yüzde 167, yakacak yardımında yüzde 67, çocuk yardımında yüzde 64, eğitim yardımlarında; ilk, orta, lise düzeyinde yüzde 354, üniversite düzeyinde ise yüzde 614 artış yapılırken, evlilik yardımında da yüzde 2.042 oranında iyileştirme yaptık. Yani 140 lira olan desteği 3 bin liraya çıkardık. Biz sosyal belediyecilik diyoruz. Bu sebeple çalışanlarımızın sosyal haklarını sembolik değil, onlara gerçekten katkı sunan bir niteliğe büründürüyoruz. Buna göre; daha önce verilmeyen doğum yardımı 1000 lira, yol yardımı da günlük 6,50 liradan, aylık 143 lira olacak şekilde belirlendi. Ayrıca, belediye personeli çalıştıkları işin sorumluluğuna göre her ay maaşlarıyla birlikte ödenmek üzere belirlenen tutarda ‘İş Riski’ ödenmesi de alacak. İnanıyoruz ki, Toplu İş Sözleşmesi ile çalışanlarımızın ücret ve haklarında yaptığımız iyileştirmeler sadece kendileri ve aileleri ile sınırlı kalmayacak, aynı zamanda şehrimizin ticaret ve ekonomik hayatına da canlılık katacaktır. Bu vesileyle bu toplu sözleşme sürecinde gösterdikleri hassasiyet dolayısıyla sendika yetkililerine ve bugüne kadar birlikte mesai harcadığımız çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, değerli aileleri ile birlikte sağlık esenlik içerisinde nice güzel günler diliyorum’’ diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar