ORMEK Meslek Sahibi Yapıyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK), tarafından açılan Hasta ve Yaşlı Öz Bakım Kursu yoğun ilgi görüyor. Kursu başarıyla bitiren ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere hem yeni istihdam imkânı doğuyor hem de yaşlı bakımında tecrübe kazanmaları sağlanıyor.

info@karadenizekonomi.com / 27.12.2021

ORMEK Meslek Sahibi Yapıyor

Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK), vatandaşların bilgi ve beceri yönünü geliştirmelerine ve ev ekonomilerine katkı sağlamalarına yönelik faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Toplumun her kesimine yönelik eğitimler veren ORMEK, açtığı kurslarla vatandaşlara istihdam imkânları sunuyor.

Hasta Ve Yaşlı Bakımına Dair Her Şey Bu Kursta

Bu kapsamda Ünye ORMEK bünyesinde açılan Hasta ve Yaşlı Öz Bakım Kursu, vatandaşlar tarafından ilgi görüyor. ORMEK’te eğitimlerin devam ettiği ve uzman eğitmenler tarafından sürdürülen kurslarda eğitim gören kursiyerlere, etik ile ilgili kavram ve ilkeler, kişisel bakımın önemi, yaşlı ve hastalarda fiziksel aktivite ve egzersizin önemi, engelli bireylere sunulan hizmetler hakkında bilgi, akıl ve ruh sağlığını korumanın önemi, güvenli ilk yardım, ağır hastalık ve vefat durumunda yapılması gerekenler hakkında geniş kapsamlı bilgiler veriliyor.

İstihdam İmkânı Sunuyor

Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerler, kurs bitirme belgesi almaya hak kazanıyor.  Belgeye sahip olan kişilere rehabilitasyon merkezleri, engelli bakım merkezleri, huzur evleri, evde bakım hizmetleri ve ilgili kurumlarda istihdam imkanı doğuyor.

“Kurslarımız Hem İstihdam Olanağı Sağlıyor Hem De Aile Bireylerinin Bakımında Tecrübe Sahibi Yapıyor”

Hasta ve Yaşlı Öz Bakım Kursu hakkında bilgiler veren ORMEK Hasta ve Yaşlı Bakımı Kurs Eğitmeni Aynur Kudu Kuru, kurslar ile hem istihdama hem de evde bakım hizmetlerinde kursiyerlerin tecrübe kazanmasına katkı verdiklerini söyledi.

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar