Tören; “Marka şehir için parola: 'Bizim Şehrimiz' ve 'Biz Birlikte Yapabiliriz'”

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, şehrin bugünü ve yarınlarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Tören, ‘Bizim Şehrimiz’ ve ‘Biz birlikte yapabiliriz’ kavramlarının hep birlikte sahiplenildiği oranda yeni başarı hikayelerine imza atılacağını kaydetti.

info@karadenizekonomi.com / 22.09.2021

Tören; “Marka şehir için parola: 'Bizim Şehrimiz' ve 'Biz Birlikte Yapabiliriz'”

“‘Bizim şehrimiz’ ve ‘Biz birlikte yapabiliriz’, kavramlarının bu şehirde sahiplenildiği oranda bu şehrin bölgemizde de ülkemizde de uluslararası alanda da tercih edilen ziyaret edilen konaklama merkezli turizmin geliştiği bir marka şehir haline gelebiliriz. Sadece turizmle ticaretle şehir kimliği ile değil aynı zamanda tarımla tarım endüstrisi ile teknolojiyle istihdama yönelik yeni yatırımlarla beraber nitelikli göçün tersine döndüğü ve bu şehirden insanların işsizlik sebebiyle ayrılmadığı bir şehir hayal ediyoruz. Hayal ettikten sonra bu şehri anlamak şehrin gerçek yatırım önceliklerini planlamak daha önemli. Planlamak, tasarlamak ve uygulamak konusunda bu şehrin beşerî sermayesi, yetişmiş insan gücü ve son derece güçlü bir kapasitesi var ve biz bunu harekete geçirmek zorundayız.”

“İktisadi ve insani kalkınma için güçlü iş birliklerine ihtiyacımız var”

“Kalkınma diyoruz, yerelde kalkınmadan bahsediyoruz. Ama sürdürülebilir ekonomik kalkınmaya ilişkin sadece ham hamaset cümleleriyle bir şehrin ayağa kalkmasını koşmasını rekabet etmesini bekleyemezsiniz.  Sadece bir iktisadi kalkınmadan da bahsetmiyorum; İnsani kalkınma, sosyal sermaye, sosyal girişimcilik, sosyal kalkınma, bu kavramlar mutlaka topluma ve ilgili kurumlara bir şehir strateji planı nezdinde hatırlatılmalı ve her kurum kendi imkân kabiliyet görev tanımı içerisinde diğer kurumlarla güçlü iş birliği ve ortaklıkları yaptığı takdirde şehrimiz bölgesinde ve aynı ligde yarıştığı şehirlere fark atacaktır.”

“Bölgesinin girişimci, öncü, şehir vizyonu ile 2. kuşak yatırımların cazibe merkezi Altınordu”

Biz, Altınordu’ya böyle bir kimlik biçtik ve dedik ki; bölgesinin girişimci, bölgesinin öncü, şehir vizyonu ile 2. Kuşak yatırımların cazibe merkezi Altınordu. Buna ilişkin adımlarımızı yeni dönemde kalan 2,5 yıl içerisinde Allah izin verirse hedeflerimize büyük oranda yaklaştığımıza hep birlikte şahit olacaksınız.”

“Rekabet eden şehirler arasında ürettiği ile kendine yeten ekonomisiyle arz fazlasıyla ve markalaştırdığı ürünlerle ama daha da önemlisi  bu kadim topraklardan aldığı güçle o yüce mirasla bugünün dünyasının modern ihtiyaçlarını bilimi aklı merkeze alan şehircilik anlayışıyla ranta bu şehrin rahmetini feda etmeden, bu şehrin bereketini gölgelemeden çok modern butik ama iddiası birçok şehrin büyük sıfatının önüne geçebilecek bir hikayeye hazırlanan bir Altınordu ve Ordu’dan bahsetme cesaretini  milletimden aldığım, hemşehrilerimizden aldığımız inançla kendimde buluyorum. İnşallah üretmeye projeler oluşturmaya şehrimizi geleceğe hazırlamaya hep birlikte devam edeceğiz.”

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar