Samsun BŞB 3.6 milyon TL hibe destekli projeye imza attı

OKA ve Samsun BŞB arasında ‘Samsun İli Mekansal Gelişme Projesi’ için imzalar atıldı. 3.6 milyon TL hibe desteğine sahip olan proje ile ulusal ve uluslararası fon kaynaklarından faydalanabilmenin önü de açılmış olacak.  

info@karadenizekonomi.com / 28.01.2021

Samsun BŞB 3.6 milyon TL hibe destekli projeye imza attı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (OKA) başvuru sürecini yürüttüğü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın program otoritesi olduğu ‘2020 Yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı’nda başarılı bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Samsun İli Mekansal Gelişme Projesi’ destek sözleşmesi, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin tarafından imzalandı.

Büyük ölçekli yatırımlar için yol gösterici nitelikte olacak ve Samsun’a özgü uygulanabilir çalışmaların ortaya konulacağı projede sektörlerin mekânsal gelişme planı da hazırlanacak. Ekonomik, sosyal ve kültürel yapı, kamu altyapı gibi hizmetlerin dağılımında ana güzergah bütüncül bir yaklaşımla tarif edilecek. 3.6 milyon TL hibe desteğine sahip olan proje ile ulusal ve uluslararası fon kaynaklarından faydalanabilmenin önü de açılmış olacak.  Proje Samsun’un, denizyolu ve havayolu olanaklarıyla Yeşilırmak-Çarşamba Ovası, Kızılırmak-Bafra Ovası ve Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti gibi dünya ölçeğinde çok önemli doğal kaynaklara da rehber niteliği taşıyacak. Ayrıca altyapı için ayrılan kaynakların daha etkin ve verimli kullanılması ile mekansal gelişme akslarının temaları ortaya konularak Samsun’un kalkınmasına katkı sağlanacak. Şehre rekabet avantajı sağlayacağı sektörler belirlenip gerekli altyapılar oluşturularak girişimciler için ekosistem oluşturulacak. Samsun’un gelişme temaları ve eksenleri ortaya konularak yatırım konuları ortaya çıkartılacak. Bu sayede hazırlanan altyapılar ile girişimcilerin yatırım yapması kolaylaştırılarak, istihdamın ve ihracat kapasitesinin artırılmasına katkı sağlanacak.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar