Trabzon’da Planetaryum ve Bilim Merkezi Projesi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yeni yaşam alanı içerisinde yer alan Planetaryum ve Bilim Merkezi’nde de incelemelerde bulundu.

info@karadenizekonomi.com / 3.02.2023

Trabzon’da Planetaryum ve Bilim Merkezi Projesi

Trabzon’da bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Zorluoğlu, “Planetaryum ve Bilim Merkezi Projemizin içerisinde bir adet gezegenevi (Planetaryum) var. Yine tasarım ve beceri atölyeleri ile çocuklarımızın,  gençlerimizin tasarımlarını yapabilecekleri 3 adet atölye olacak. Ayrıca maker atölyeleri, robotik ve kodlama atölyeleri, keşif atölyeleri, sanal küre, sanal tur merkezi, güneş saati, 3 boyutlu hatıra resim köşesi, kafe ve fuaye alanlarından müteşekkil tam anlamıyla bir Planetaryum ve Bilim Merkezi’ni şehrimize kazandıracağız. Projenin fiziki gerçekleşmesi yüzde 70’i geçmiş durumda. Projemizi kısa süre içerisinde icat çıkarmaları için gençlerimizin ve çocuklarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar