8 yıldır Ordu-Giresun'a yapılmayan sistem Rize-Artvin'e kuruluyor!

Avrupa ve Türkiye'nin deniz doldurularak yapılan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu- Giresun Havalimanı'nda sisli havalarda yaşanan uçuş erteleme sorunlarına çözüm bulabilmek adına ILS CAT 2 sistemi kurulumu önerisi reddedilirken, aynı sistem Rize-Artvin Havalimanı'nda uygulanmaya başlandı.

info@karadenizekonomi.com / 1.09.2023

8 yıldır Ordu-Giresun'a yapılmayan sistem Rize-Artvin'e kuruluyor!

22 Mayıs 2015 yılında açılan Ordu- Giresun Havalimanı'nda, özellikle olumsuz hava koşullarında ve sisli havalarda uçuş seferleri iptal edilmeye devam ederken, yeni yapılan Rize-Artvin Havalimanı'nda uçuş iptallerini azaltmak amacıyla çalışmalara başlandığı ve ILS CAT 2 sisteminin kurulumunun devam ettiği öğrenildi.

Eski Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçmişte konuyla ilgili olarak "Çevresel fiziki engellerin (dağ, tepe) yüksekliği, bu nedenle ILS'nin CAT-1 veya CAT-2 olması kriterleri değiştirmiyor" şeklinde bir açıklama yapmıştı. Bununla birlikte, geçtiğimiz yıl açılan Rize-Artvin Havalimanı'na CAT-2 sistemi kurulumunun başlatıldığını açıklayan Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize-Artvin Havalimanı'nın teknik donanımının yüksek olmasına rağmen dik ve yüksek sıradağların sistemin tam verimle çalışmasına engel olduğunu ifade etti. Bu nedenle Rize-Artvin Havalimanı'nda ikinci bir ILS sisteminin kurulduğu ve pistin CAT-2 seviyesine çıkarıldığı belirtildi.

Rize-Artvin Havalimanı'nda ILS CAT 2 sisteminin kurulumunun hızla devam ettiği ve uçuş iptali riskinin azaltılmasının amaçlandığı görülüyor. Diğer yandan, Ordu-Giresun Havalimanı'nda ise bu sistemin kurulumunun gerekli görülmediği ve uçuş iptali sorununun çözümü için farklı yöntemlerin araştırılabileceği belirtiliyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar