Chp’li Torun’dan Tarım Ve Orman Bakanlığına’na Tepki; “Bir Ay Önce Sorduk, Hala Neyi Bekliyorsunuz?”

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, fındık bahçelerini istila eden kahverengi fındık kokarcasının üretime büyük zarar verdiğini belirterek, “Tarım ve Orman Bakanı’na yaklaşık 1 ay önce soru önergesiyle sorduk, hala cevap yok. Üretici isyan ediyor. Bir an önce harekete geçin, üreticinin yanında olun”

info@karadenizekonomi.com / 28.09.2023

Chp’li Torun’dan Tarım Ve Orman Bakanlığına’na Tepki;  “Bir Ay Önce Sorduk, Hala Neyi Bekliyorsunuz?”

 

Torun yaptığı yazılı açıklamada, fındık bahçelerini istila eden kokarca sorununu gündeme taşıdı. Torun, şu açıklamalarda bulundu:

1 AYDIR YANIT YOK

“6 Eylül’de TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi vererek, kahverengi fındık kokarcasını gündeme getirmiştik. Tarım ve Orman Bakanı’na, üreticimizi mağdur eden bu sorunun çözümü için bir çalışmanız olacak mı diye sorduk. Ancak hala Bakanlıktan yanıt gelmedi. Palomena Parasina adı verilen bu kokarca, gün geçtikçe bahçelerimizde de şehirlerimizde de yoğunlaşıyor. Fındık meyvelerinde beslenen böcekler, fındıkta verim ve kalitenin önemli oranda düşmesine neden oluyor. Yaşadığımız bu tehdit gün geçtikçe artıyor. Gürcistan’da ortaya çıkan bu zararlılar, Ordu başta olmak üzere tüm bölgeye her geçen gün daha fazla yayılıyor.

HALA NEYİ BEKLİYORSUNUZ?

Tarım ve Orman Bakanlığı’na çağrı yapıyoruz. Derhal bu sorunla mücadele başlatılmalı, üreticilerimize gereken her türlü destek sağlanmalıdır. Tarım ve Orman Bakanı’na yaklaşık 1 ay önce soru önergesiyle sorduk, hala cevap yok. Üretici perişan oluyor, isyan ediyor, Tarım Bakanlığı izliyor. Hala neyi bekliyorsunuz? Bir an önce harekete geçin, üreticinin yanında olun. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak üreticilerimizin yanında durmaya ve bu sorunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar