MÜSİAD Bölgesel Tarım Zirvesi Ordu’da Yapıldı

Müsiad Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu koordinasyonuyla Bölgesel Tarım Zirvesi, Müsiad  Ordu Şubesi ev sahipliğinde düzenlendi.

info@karadenizekonomi.com / 27.11.2023

MÜSİAD Bölgesel Tarım Zirvesi Ordu’da Yapıldı

 

Müsiad Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu koordinasyonunda Müsiad  Ordu Şubesi ev sahipliğinde Ramada Otel’de gerçekleştirilen Bölgesel Tarım Zirvesine, Vali Muammer Erol, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı  Dr. Mehmet Hilmi Güler, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Karlıbel, Ordu Borsa Başkanı Ziver Kahraman, Müsiad Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkanı Cemal Özen, sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcileri ile Müsiad üyeleri katıldı.

Vali Muammer Erol, beraberinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve diğer protokol üyeleri ile birlikte zirve öncesi fuaya salonunda çeşitli firmalar tarafından açılan stantları gezerek bilgi aldı.

Müsiad Ordu Şubesi ev sahipliğinde düzenlenen Bölgesel Tarım Zirvesinde bir konuşma yapan Vali Muammer Erol, ”Sayın Cunhurbaşkanımız, ‘Cumhuriyetin 2. yüzyılına başladık ve bu Türkiye Yüzyılı olacak’ dedi. Türkiye Yüzyılı olacaksa, ancak ve ancak böyle olacak. Bize yakışacak şekilde emeğimizi, gayretimizi bir araya getirdiğimizde Allah’ın izniyle önümüzdeki yüzyıl da ve sonraki de bizim yüzyılımız olacak. Ecdadımızın yaptığı gibi önce insan olmak, adam olmak ve adalet başlıklarında örnek ve önder olmaya devam edeceğiz. Ben tüm üretici kardeşlerimizin özellikle tarım alanında bugün burada konuştuğumuz üreticilerin her aşamasında emeği geçenlerin gayretlerinin de çok kıymetli olduğunu biliyorum. Ordu’da birlik var, güzellik var. Bu devam ettiği sürecede önümüze konulan hedefleri kolayca aşarız diye ümit ediyorum.” şeklinde konuştu.

Mhp Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk ise yaptığı konuşmada “Fındık bizim her şeyimiz. Fındıkla ilgili konuşulması gereken bir çok konu var. Mecliste Cumhur İttifakının vekilleri olarak bir çalışma grubu oluşturduk. İlk toplantımızı Temmuz ayında yaptık. Sektörün temsilcileriyle  ayrı ayrı toplantılar yapacağız.  Bal ile ilgili de çalışmalar var. Tarım Bakanımız konuya vakıf. Arı ürünlerini ve çeşitliliği arttırmamız lazım. Bununla ilgili de çalışmalar yapılabilir” dedi.

Tarıım Zirvesinde çok önemli konulara değinileceğini söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı  Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Sayın Valimizin riyasetinde birlik beraberlik içerisinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Fındıkta 200 yıldır  üretim yapılıyor ancak tek yenilik patoz. Halbuki biz üretiyoruz ama fiyat mekanizmasında söz sahibi değiliz. Çok büyük kaynaklarımız var. Kullanmadığımız kaynakları verimli çalışmalarla yeterince kullanırsak Ordu’nun zenginliğini üçe katlarız” diye konuştu.

Müsiad Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkanı Cemal Özen ise konuşmasında, Türkiye’de Müsiad’ın ana vizyonunun  tarımsal gelişimin sağlanması ve tarımsal niteliğin arttırılmasına yönelik çalışmaların yapılması olduğunu söyleyerek, “İnsanlığın ve ülkelerin geleceği tarımdadır.

Önümüzdeki günlerde pandeminin de bize öğrettiği gıda milliyetçiliğinin konuşulacağı bir gündemdir. Artık kimin hangi silahı, kimin hangi teknolojisi vardan ziyade kimin hangi gıdası vara giden bir yoldayız. Şartlar zor olsa da iklimimiz, coğrafyamız bizim tarımda çok iyi bir noktaya gelme fırsatı veriyor” diye konuştu ve tarımsal ürünlerin gelişiminin birliklerden  geçtiğini yeni birlikler kurup harekete geçmek gerektiğinin altını çizdi.

Programda, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Karlıbel, Ordu Borsa Başkanı Ziver Kahraman da birer konuşma yaptı.

Bölgesel Tarım Zirvesinde düzenlenen panel oturumlarında, tarımın geleceği kapsamlı şekilde ele alındı.

Zirvede, Aksu Vital Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aksu

moderatörlüğünde “Balın Yolculuğu”, Sağdıçlar Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sağdıç moderatörlüğünde “Mavinin Bereketi” ve Müsiad Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkanı Cemal  Özenin panelist olarak genel değerlendirme yapmasının ardından sona erdi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar