Ordu ve Giresun Ticaret ve Sanayi Odası, Yeni Nesil İhracat Destekleri ve Dış Ticaret Eğitimi etkinliğiyle ihracat potansiyelini artırıyor

Ordu ve Giresun Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Bakanlığı ve Karadeniz İhracatçı Birliği işbirliğiyle "Yeni Nesil İhracat Destekleri ve Dış Ticaret Eğitimi" etkinliğini düzenledi.

info@karadenizekonomi.com / 19.06.2023

Ordu ve Giresun Ticaret ve Sanayi Odası, Yeni Nesil İhracat Destekleri ve Dış Ticaret Eğitimi etkinliğiyle ihracat potansiyelini artırıyor

Ordu TSO toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Ordu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Levent Karlıbel, "Amacımız, Ordu'nun kaliteli ürünleriyle ihracat pazarını artırmak, şehre gelen geliri yükseltmek ve refahı biraz daha yukarılara çekmektir. Seçildiğimizde elimizden geleni yapma sözü vermiştik. Hedeflerimizin çok olduğunu söylemiştik. Bu şehri kirletmeden sanayileştirmek, hafif ürünlerle dünya pazarından pay almak istiyoruz" dedi.

Karlıbel, gerçekleştirilen toplantının çok faydalı olacağına inandığını vurgulayarak, "Küçük üreticilerin de ihracatta sermaye, pazar ve danışmanlık hizmeti desteğine ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Bunları sizin sağlamanızı bekliyoruz. Bu toplantının tüm üyelerimiz, Ordulu küçük üreticiler ve ihracat hedefi olan firmalar açısından çok faydalı olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Oğuz Gürsoy da ihracatın ülke ekonomisinin lokomotifi olduğunu belirterek, "Türkiye ancak üretim ve ihracatla büyüyerek kalkınma yolculuğunda arzu edilen seviyelere ulaşabilir. İhracatın ülke ekonomisine katkılarının yanı sıra firmalara da birçok fayda sağlayacağını" ifade etti.

Daha sonra, Ticaret Bakanlığı ve Karadeniz İhracatçı Birlikleri işbirliğiyle OTSO'nun ev sahipliğinde düzenlenen programda, Bakanlıkta görevli uzmanlar tarafından sunumlar gerçekleştirildi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar