Samuray Arıları Yetişmedi! Kokarca İle Kimyasal Mücadele Başladı

Havaların ısınması ile Ordulu fındık üreticileri geçen seneden beri Ordu’nun gündemine bomba gibi oturan kokarca böceğini düşünür oldu.

info@karadenizekonomi.com / 17.04.2024

Samuray Arıları Yetişmedi! Kokarca İle Kimyasal Mücadele Başladı

Bununla ilgili bir çok önlem alınsa da doğal olarak bu zararlıya karşı mücadele etmenin tek yolu ithal olarak getirilen ve hızla üretimine başlanılan ‘Samuray Arıları’ oldu.

Ancak Samuray Arılarının bu sezon yetişmeyeceğini söyleyen Ulubey Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Aydın, “Biz Samuray arasını beklersek bir kilo fındık toplayamaz hale geliriz. Samuray arasını bekleyip bu araların sayısının artmasını bekleyeceğiz bu zaman bize yeterli bir zaman değil.

Evet olabilir ileriki dönemlerde bir sonra ki yıl olabilir. Zaten Samuray Arası, kokarcanın kendisiyle mücadele etmiyor. Kokarcanın lavrasını yiyor. Yani yavrularını yiyor. Biz onu bekleme şansımız yok Kimyasal olmadan doğal bir sistemle bu mücadele yapılır.

Ama şu anda bizim onu bekleme şansımız yok. Bu sayıda samuray aramızda yok. Şu anda üretim aşamasında zaten.” diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar