Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, OSB taleplerini dinledi ve sürecin takipçisi olacağını belirtti

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ve Meclis Başkanı Necmettin Şükrü Ataün, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ı, Giresun Milletvekili Ali Temür’ün de yer aldığı heyetle ziyaret etti.

info@karadenizekonomi.com / 17.11.2023

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, OSB taleplerini dinledi ve sürecin takipçisi olacağını belirtti

Ziyaret kapsamında yapılan toplantıda Giresun’un doğu bölgelerine kuruluşu gerçekleştirilen Espiye-Tirebolu Organize Sanayi Bölgesi (3. OSB) ve Görele-Çavuşlu Organize Sanayi Bölgesi (4.OSB) yatırımları, ayrıca fizibilite çalışmaları devam eden Şebinkarahisar-Alucra-Çamoluk bölgesi 5. OSB yatırım süreci değerlendirildi.

Giresun adına önemli bir toplantının oluşmasındaki katkıları vesilesiyle Giresun Milletvekili Ali Temür’e teşekkür eden Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, “Giresun’un kalkınmasında 3. ve 4. sanayi bölgesi yatırımlarının faydalarını yakın zamanda göreceğiz. Bu kapsamda öncelikle kamulaştırma ve altyapı yatırımlarının 2024 yılı içinde mutlak başlatılması gerekmektedir. Ayrıca iç bölgelerimizin kalkınmasına 5. Organize Sanayi Bölgesi projesi de önemli fayda sağlayacaktır, bu projeye şuan ciddi bir talebin olduğunu görmekteyiz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak sizlerin yatırım taleplerimize göstermiş olduğunuz hassasiyetler sonucu kurulan organize sanayi bölgelerimizde bacaların tütebilmesi adına 2024 yatırım programı bizler açısından kıymetlidir. Bu iki OSB faaliyete geçmesi halinde 10 bine yakın istihdam ile katma değer yaratan tesisleri içinde barındırmasını hedeflemekteyiz. Ayrıca Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde olan Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın (DOKAP) yürüttüğü Giresun yaylalarında imar planlarının düzenlenmesi ve yatırımcıya tahsis olanağı sağlayacak 1/1000 ölçekli haritaların hazırlanması adına sizlerin talimatları önem arz etmektedir.” dedi.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı N. Şükrü Ataün ise, altyapı yatırımlarında eksikleri bulunan ve bakanlığın destek programı kapsamında yer alan Giresun 1. Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi verdi.

Giresun Milletvekili Ali Temür, yerel imalatçılarımız başta olmak üzere il dışından yoğun yatırım yeri talebinin bulunduğunu ifade ettiği Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır ziyaretinde, mevcut sanayi bölgelerimizin genel durumu hakkında da kısa bir sunum yaptı.

Giresun 1. Organize Sanayi Bölgesi ihtiyaçları başta olmak üzere talepleri yakından takip edeceğini kaydeden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sanayi bölgeleri kalkınmanın en önemli merkezi olduğunu, Giresun’da kuruluşu tamamlanan bölgelerin ivedilikle faaliyete geçmesi, ayrıca planlama aşamasında olan Şebinkarahisar bölgesi organize sanayi bölgesi içinde kalkınma ajansının fizibilite raporunu beklendiklerini belirtti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar