‘’Yerelde İstihdam Sorunu, İş Dünyasının Önündeki Büyük Engellerden Biri’’

Türkiye'nin ekonomik durumunu değerlendiren Yaşarlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yaşar, iş dünyasının karşı karşıya olduğu zorluklara işaret etti ve çözüm için güç birliği yapma çağrısında bulundu.

info@karadenizekonomi.com / 22.04.2024

‘’Yerelde İstihdam Sorunu, İş Dünyasının Önündeki Büyük Engellerden Biri’’


 

Yaşar, iş dünyasının karşı karşıya olduğu en büyük sorunlarından birinin yerelde istihdam olduğunu vurguladı. Ayrıca, döviz kurlarındaki dalgalanmanın da sektörleri olumsuz etkilediğini dile getirdi. Ekonomik sıkıntılarla başa çıkmanın yollarını aradıklarını ifade eden ve kendi deneyimlerinden örnekler veren Yaşar, "Bugün işe alım yapılacak dediğinizde, en az 150 kişilik CV'ler var masamın üzerinde. İş istiyor insanlar, bu herkes için önemli bir dert " dedi.

Yaşar, Ordu ve Giresun gibi birbirine yakın illerin güç birliği içinde olması gerektiğini vurguladı. İş birliği ve dayanışma çağrısında bulunan Yaşar, "Karadeniz'in ekonomik potansiyelini artırmak için bölgede özel üniversitelerin açılmasını önerdi" ve "Bakın nasıl yaptık havaalanını? Ve Trabzon’un baskısından kurtulduk. Biraz da bu havalimanına sahip çıkalım. Sefer sayılarını artıralım. Burada özel üniversite açılsın" dedi.

Krizler ve Ekonomik Yönetim

Yaşar, yakın geçmişte Türkiye'nin yaşadığı çeşitli krizlere değinerek, bu süreçlerden dersler çıkarılması gerektiğini ifade etti. Ekonomik yönetimin öngörülebilirlik ve istikrar sağlaması gerektiğini belirten Yaşar, iş dünyasının devlet politikalarına güven duyduğunu ancak ekonomik krizlerin etkilerinin azaltılması için daha fazla çaba harcanması gerektiğini söyledi. Yaşar,  "Türkiye güçlü bir ülke. Avrupa’nın tedarikçi bir ülkesi. Özel sektör çok büyük çalışmalar içerisinde" diyerek, umutlu bir şekilde önümüzdeki yıllarda daha iyi bir refah seviyesine ulaşılacağına inandığını dile getirdi.

Döviz Kaynağı ve Eşitlik Sorunu

Yaşarlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı, ülkenin döviz kaynaklarına erişiminin önemine dikkat çekti. Ayrıca, Türkiye ekonomisinin özel ve kamu sektörü arasındaki dengesizliğe de değindi. Devletin özel sektörü desteklemesi gerektiğini belirten Yaşar, ekonomik faaliyetlerin ve yatırımların artması için daha eşitlikçi bir finansman politikası izlenmesi gerektiğini ifade etti.

Editör: Asel GÜRSOY/ Röpo: Yaren KAYA

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar