Yozgat, Çorum ve Amasya heyecanla bekliyor! Yüzde 95'i tamamlandı

Yozgat ile birlikte Çorum ve Amasya'nın heyecanla beklediği açıklama yapıldı. Yozgat'ın Deremumlu-Fakıbeyli köyü mevkisinde 3 Haziran 2018 tarihinde temeli atılan Yozgat Havalimanı'nın alt yapı çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı.

info@karadenizekonomi.com / 29.07.2023

Yozgat, Çorum ve Amasya heyecanla bekliyor! Yüzde 95'i tamamlandı

Yozgat'ın Deremumlu-Fakıbeyli köyü mevkisinde 3 Haziran 2018 tarihinde temeli atılan Yozgat Havalimanı'nın alt yapı çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan incelemelerde, uçak pisti ve altyapı çalışmalarının yüzde 95 oranında tamamlandığı açıklandı. Havalimanının tamamlanmasıyla birlikte Yozgat merkez ve ilçeleri yanı sıra çevre illere de hizmet sunması planlanıyor.

AK Parti Yozgat Milletvekilleri Abdulkadir Akgül ve Süleyman Şahan, beraberinde Belediye Başkanı Celal Köse ile birlikte havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu. Akgül, gazetecilere yaptığı açıklamada, üstyapı ihalesinin yapıldığını ve çalışmaların ağırlığının bu yöne verileceğini belirtti. Terminal binası, kule ve diğer üst yapıların inşa edileceğini ve önümüzdeki sene içinde havalimanının tamamının bitirilerek Yozgat'a hediye edileceğini ifade etti.

Akgül, son 20 yıl içinde Yozgat'a büyük hizmetler yapıldığını ve havaalanının, organize sanayi bölgeleriyle birlikte bu çalışmaların tamamlayıcı unsuru olacağını dile getirdi. "Hizmet bitmez, hizmetler devam edecek. Havalimanımız ilimize hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Celal Köse ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yozgat'a büyük destekler verdiğini ve kente önemli yatırımlar yapıldığını vurguladı. Havalimanının stratejik konumuyla doğu-batı, güney-kuzey yollarının kesiştiği bir noktada yer aldığını ve çevre illerin de kullanabileceği bir havalimanı olduğunu belirtti. Köse, bu proje sayesinde Yozgat'ın ekonomik, eğitim, kültür, sanayi, ticaret ve turizm alanlarında gelişimini hızlandıracağını ve şehre değer katacağını söyledi. Ayrıca iş adamlarının da Yozgat'a geliş gidişlerinde büyük fayda sağlayacağına vurgu yaptı. Köse, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren projesinin de Yozgat'a büyük bir değer kattığını ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Yozgat Havalimanı'nın tamamlanmasıyla birlikte bölgenin ulaşım altyapısı güçlenecek, ekonomik faaliyetlerin artması ve turizm potansiyelinin gelişmesi bekleniyor. Havalimanının Yozgat'a ve çevre illere büyük katkı sağlaması hedefleniyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar