Karadeniz'in en büyük OSB'si Ordu'da olacak 15 bin kişi çalışacak

OSB için müjdeli bir haber aldıklarını söyleyen Fatsa Ticaret Odası Başkanı Tayfun Karataş, “Haziran ayı itibariyle ilgili bakanlık tarafından yeniden, “yeni proje” kapsamında yatırım programına eklendi” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 6.06.2022

Karadeniz'in en büyük OSB'si Ordu'da olacak 15 bin kişi çalışacak

Fatsa Ticaret Odası Başkanı Tayfun Karataş, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın daha önce yatırım programından çıkarılan Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’ni bugün itibariyle yeniden yatırım programına eklediğini söyledi.

Yatırım programından çıkarılmasının yanlış olacağını defaatle anlattığını söyleyen Başkan Karataş, “Yakın zamanda süreçle ilgili girişimlerimiz devam ederken kamuoyu ile paylaşmamış olsam da 2022 yılı itibariyle Fatsa Organize Sanayi Bölgemizin yatırım programından çıkarıldığını üzüntüyle öğrenmiş ve hemen durumla ilgili gerekli çalışmalara başlamıştık. Süreç boyunca Ankara ziyaretlerimde konuyu gündemde tutmak ve oluşabilecek sıkıntılara dikkat çekmek için birçok görüşme yaptım ve Organize Sanayi Bölgemizin geleceğe yönelik potansiyelini bu görüşmelerimde detaylarıyla, defaatle anlattım.”

Karadeniz’in en büyük OSB’sinin Fatsa’da olacağını söyleyen Karataş, “Bugün itibariyle aldığımız müjdeli haberi şimdi kamuoyu ile paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Fatsa Organize Sanayi Bölgemiz Haziran ayı itibariyle ilgili bakanlık tarafından yeniden, “yeni proje” kapsamında yatırım programına eklendi. Biz de hemen kamulaştırma çalışmalarına devam etmek üzere Bakanlığa başvurularımız yaptık. İlave 1000 dönüm alanla 1500 dönüme ulaşarak Karadeniz Bölgesi’nin en büyük OSB’si olma ve 15.000 istihdama ulaşma hedefimiz için var gücümüzle çalışacağız.”

Emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Karataş son olarak, “Bu sonuca ulaşmamızda başta Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a, Ordu Milletvekilimiz Sayın Metin Gündoğdu başta olmak üzere bölge milletvekillerimize ve Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Sayın Yunus Arıncı’ya yatırımcılarımız ve tüm bölge halkımız adına bir kez daha minnet ve teşekkürlerimi sunuyorum.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar