“Teleferik hayalini gerçekleştireceğiz”

Anadolu’nun Venedik’i Amasya’da Ferhat Dağı ile kent merkezi arasında konuşlanacak teleferik projesine yakında başlanıyor.

info@karadenizekonomi.com / 14.09.2022

“Teleferik hayalini gerçekleştireceğiz”

Uzun yıllardır hayal edilen projeyi gerçekleştirerek 12 Haziran 2023’te hizmete sunmayı planladıklarını açıklayan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Amasya yeniden bir Amasya daha olacak. Biz Amasya’yı hem turizmle hem de parayla tanıştıracağız” dedi. 

 Adını Ferhat ile Şirin efsanesinden alan dağın zirvesindeki 380 dönümlük alanda seyir terasları, çeşitli sosyal donatı alanları ve kafeteryalar yapılacak. Projenin yakın zamanda ihaleye çıkması bekleniyor.

 

 “Teleferik hayalini gerçekleştireceğiz”

  Yeşilırmak’ın gerdanlık gibi süslediği 8 bin 500 yıllık açık hava müzesi görünümündeki şehre bu önemli projeyi kazandırmak için gayret gösteren Belediye Başkanı Sarı, “Amasya’da 1923’ten bu güne kadar 36 belediye başkanı görev yapmış. 1960’lı yıllardan sonra gelen tüm belediye başkanlarının bir teleferik hayali olmuştur. Biz büyüklerimizin bu hayalini inşallah burada gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 

  1553 metre uzunluğunda teleferik sistemi

  Başkan Sarı, yakında temelinin atılmasını hedefledikleri projeye ilişkin bir araya geldiği kent konseyi üyelerine bilgi verdi. Sarı, belediye açık otoparkından başlayıp Ferhat Dağı zirvesinde son bulacak 1553 metre uzunluğunda yapılacak teleferik sisteminin gondol tip şeklinde 8 kişilik tasarlanmış panoramik görünüm, 22 adet kabin ve saatte bin kişi taşıma özelliğine sahip olacağını söyledi.

Amasya Kent Konseyi Üyeleri aylık toplantısını, Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın yoğun gayretleri ile hayata geçireceği ve yakın zamanda temelini atmayı planladığı Teleferik projesinin varış noktası olan ‘Ferhat Tepesi’nde yaptı.

Kent Konseyi Üyeleri, Meclis Üyeleri ve basın mensuplarının katılımları ile gerçekleştirilen Kent Konseyi Toplantısı, Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın büyük projeleri arasında yer alan Teleferik projesinin varış noktası olan ‘Ferhat Tepesi’nde yapıldı. Toplantıya Başkan Sarı’nın yanı sıra Başkan Baş Danışmanı Ahmet Yenihan, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Şahin ve Ali Özel, Kent Konseyi Üyeleri, Meclis Üyeleri ve basın mensupları katıldı.

 

‘AMASYA TURİZM İÇİN 130 MİLYONLUK DEV PROJE ‘

 Amasya için hayal ettiği her şeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Sarı konuşmasında şunları kaydetti;

“Amasya Belediyesi’nde 1923’ten bu güne kadar 36 tane belediye başkanı görev yapmış ve 1960’lı yıllardan sonra gelen tüm belediye başkanlarının bir teleferik hayali olmuştur. Biz büyüklerimizin bu hayalini inşallah burada gerçekleştireceğiz.  Bizim gibi nicelerinin gelip geçtiğini söyleyen herkese dediğim gibi ben sevdalısı olduğum bu şehirle ilgili bir hayalim var ise gerçekleştirmek için tüm imkanları zorlarım. Bu can bu bedende olduğu müddetçe verdiğimiz her söz mutlak suretle yerine gelecektir. Olmaz diyenlere hep söylediğimiz gibi bizim hayat mücadelemizde ve bu şehirle ilgili hayallerimizde olmaz veya keşke kelimesi yok. Kararı verir istişare eder el el üstüne koyar o hayalimizi gerçekleştiririz. Niyet hayır akıbet hayır noktası ile beraber yola revan oluruz. Bizim işimiz çalışmak ve göreve geldiğimiz günden beri ayrım gayrım yapmaksızın canla başla çalışıyoruz. Yetiştiğim düstura göre kendime ait bir duruşum edep adap değerlerim ve kendime göre bir hayat mücadelem var. Bu memlekete hizmet noktasında, varlığı birliği dirliği konusunda da kendimi bu memlekete adamış bir belediye başkanıyım. Bu sebeptendir ki bu güzel şehir için kurduğum tüm hayalleri gerçekleştirmeyi hedefliyorum. Amasya’mız için ne güzel ise ne yapılması gerekse Ortak Akıl Konseyindeki arkadaşlarımız ile istişare ederek gerçekleştirmek için bunun kavgasını veriyoruz ve sevdasını sürüyoruz.  Teleferik projemiz ile alakalı yetkili arkadaşlar bugün buradalar ve birkaç gün saha çalışmalarını yapacaklar. İncelemelerden sonra ileriki günlerde detaylı bir açıklama yapacağız ve halkımızı müjdeli haberlerle buluşturacağımıza inanıyorum. Menzil belli hedef belli varmak istediğimiz nokta bellidir. Teleferik projesi içindeki varış noktasındaki hayalimiz büfelerin, amfi tiyatronun, çocuk oyun alanlarının, ibadethanenin, kamelyaların, çocuk oyun alanlarının, futbol sahasının olduğu bir projedir” dedi.

Amasya'nın turizm potansiyelini artırmak, Amasya ekonomisini ve tanıtımını güçlendirmek, şehrin panoramik seyredilebileceği Ferhat Tepesi'ne ulaşımın hedeflendiği Teleferik projesinin Yaklaşık tahmini 7 milyon Euro (130 milyon TL) maliyetinin olması planlanmakta olup Yıllık 1.5 milyon – 2 milyon arası ziyaretçi öngürülmektedir

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar