Hopa TSO başkanından İtalya’ya ziyaret

Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek ‘Karadeniz Coğrafi İşaretler Ağı Projesi’ kapsamında İtalya’da incelemelerde bulundu

info@karadenizekonomi.com / 29.06.2022

Hopa TSO başkanından İtalya’ya ziyaret

DOKA öncülüğünde Türkiye, Romanya ve Gürcistan’dan üç proje ortağınca uygulanmakta olan “Karadeniz Coğrafi İşaretler Ağı (BS GIN)” Projesi kapsamında İtalya’nın Puglia bölgesine düzenlenen ziyarete proje ortağı olarak Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek katılım sağladı.

Program proje ortağı olarak coğrafi işaretlere ilişkin faaliyet gösteren kamu kurumları, yerel yönetimler ve özel sektör mesleki çatı kuruluşlarından oluşmuştur.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası coğrafi tescilini almış olduğu Hopa Hamsili Ekmeği ve Hopa Laz Böreği ürünlerinde nihai hedefe ulaştıracak çalışmalarda sağladığı başarıdan dolayı projeye ortağı olarak seçilmiştir.

Projenin nihai hedefi ortak ülkelerde coğrafi işaretli ürünlerin farkındalığın artırılması ve değer zinciri içindeki paydaşların kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi yolu ile coğrafi işaret teması üzerinden yerel kalkınmaya katkı sağlamak olmuştur.

Dünyaca ünlü lezzetlerin fabrika ve yöresel ürün pazarlarına gerçekleştirilen ziyaretlerde sırasıyla Rutigliano kentinde Divelle SPA makarna, bisküvi, makarna sosu fabrikası, Bari kentinde bulunan yöresel ürünler pazarı, Valenzona kentinde bulunan Cantine Di Fiore şarap fabrikası, Alberobello, Polignano a Mare ve Monopoli kentinde yerel ürünlerin satış yapıldığı alanlar ve Levante zeytinyağı fabrikası ziyaret edilerek ürünlerin tescili, üretimi, satışı, pazarlaması, markalaşması adına incelemelerde bulunuldu.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek yaptığı açıklamada; ‘ İtalya’da yerinde incelemek üzere 1800’lü yıllarda kurulan imalathanelerin üretimlerine halen devam ettiğini görmüş olduk. Burada gördüklerimizi ülkemizde, memleketimizde tarım açısından uygulamamız gerektiğine inananlardanız. Mutlaka bu örnekleri ülkemizde yetkililere ileteceğimizi ifade etmek istiyorum. Son teknolojiye göre dizayn edilmiş üretim yerlerini gerekli incelemeleri yaparak pazar anlayışının, ürün kalitesinin, tescil edilmiş ürünlerin korumasını nasıl alınacağı konusunda çalışmalarımızı tamamladık’ ifadelerini kullandı.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar