Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak Artvin’de İhracatçılarla Buluştu

Gümrüklerden sorumlu Ticaret Bakan Yardımcımız Sayın Sezai UÇARMAK, Sarp Sınır Kapısında incelemeler yapmak üzere Artvin’de bölge ihracatçılarıyla buluştu.

info@karadenizekonomi.com / 28.07.2023

Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak Artvin’de İhracatçılarla Buluştu

 


 

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi GÜRDOĞAN’ın başkanlığında yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla gerçekleştirilen istişare toplantısında Sn. UÇARMAK'a bölge ihracatçılarının sorunları aktarıldı.

Bağımsız Devletler Topluluğu, Kafkasya ve Orta Asya Bölgesine yapılan taşımalarda kullanılan Sarp Sınır Kapısı’nın ülkemizin en yoğun karayolu sınır kapılarından biri olduğu, bu bölgelere yapılacak ihracatta kullanılabilecek alternatif kapı güzergahlarında yaşanan sorunlar ve siyasi karışıklıklar nedeniyle bu kapıların kullanılamaması  ve Orta Asya Bölgesine yönelik dış ticaret hacmimizin her geçen gün artması nedeniyle, Sarp Sınır Kapısının yoğunluğunun da her geçen gün arttığı ve tır kuyruklarının uzadığı aktarılan toplantıda turizm sezonunda hem yolcu hem yük trafiğinin yoğunlaşması nedeniyle kapının kilitlenme noktasına geldiğinin altı çizildi.

Kapı geçişlerinin hızlandırılması için, ihracatçılara ayrı peron tahsis edilmesi, evrak işlemlerinin dijital ortama taşınması, gümrük sahasının deniz dolgusu ile genişletilmesi ve yetersiz kalan Sarp Sınır Kapısına alternatif olacak Muratlı Sınır Kapısının bir an önce açılması gibi öneriler dile getirildi.

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar