Bayraktar, “Yöntemi aldığı gibi satmak olmamalı”

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, "TMO stoklarındaki fındığı satmalı ama yöntem aldığı gibi satmak değil" dedi.

info@karadenizekonomi.com / 21.02.2022

Bayraktar, “Yöntemi aldığı gibi satmak olmamalı”

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) stoklarında bulunan 2021 yılı ürünü kabuklu fındıkların bir kısmı için satış kararı alması üzerine açıklama yapan Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, fındık piyasasını düzenleme alımı yapan TMO'nun yaptığı fındık satış yönteminin doğru olmadığını söyledi.

TMO’nun elindeki fındığı katma değerli satmasını isteyen Bayraktar, "TMO'nun bir müdahale kurumu olarak piyasada yer alması fındık fiyatlarının yükselmesi bakımından etkili oldu. Kısa sürede fındık fiyatı 25 liradan 30 lirayı gördü. Henüz yeni sezonun başlamasına 6-7 ay gibi bir süre var. TMO'nun bu süre içerisinde elindeki fındığı piyasaya sürmesi demek fiyatların bundan olumsuz etkilenmesi anlamına gelir. Ebetteki TMO elindeki fındığı satmalıdır ancak yöntem bu olmamalıdır. TMO elindeki fındığı mamul haline dönüştürerek, işleyerek satarsa daha çok kar elde edecektir" diye açıkladı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar