ÇAYKUR’dan çay pudralı tahin helvası

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, çay çeşitliliğinin artırılması amacıyla yeşil çay pudralı tahin helvası ürettiklerini açıkladı.

info@karadenizekonomi.com / 4.04.2022

ÇAYKUR’dan çay pudralı tahin helvası

Çaykur mağazaları ve seçkin marketlerde yerini alan helva ile ilgili açıklama yapan Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, çaydan katma değerli ilave ürünler üretilmesi adına araştırma ve geliştirme çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyleyerek, “Son olarak ürettiğimiz yeşil çay pudralı tahin helvası raflarda yerini aldı. Tüketicilerimize çayın yanında tatlandırıcı olarak yeşil çaylı helva öneriyoruz. Çaykur olarak ürün çeşitliliğimizi artırmaya yönelik çalışmalarımız sürecek” dedi.

Çayın bölge ekonomisi için önemli olduğunu belirten Yusuf Ziya Alim, “Amacımız çayın daha farklı, alternatif ürünlerini çıkarmak. Ürünlerimizi çeşitlendirmek. Çay üreticilerine daha farklı gelir kaynakları elde edebilmek için veya topladığımız çayı daha çok harcayıp, kullanıp satışını daha fazla yapabilmek. Önce yeşil çay pudrası diye çıktı. Daha sonra pudrayı detoks şeklinde sağlıklı bir çay ürettik. Ödem attırıcı, bağırsak düzenleyici diye çayı çıkardık. Daha sonra da helvada kullanalım dedik. Yeni üretmiş olduğumuz yeşil çaylı ve siyah çaylı gofret var” dedi.

Çay mağazası açtıklarını da sözlerine ekleyen Alim, “Elimizden gelen her yeniliğe, inovasyona açık bir kurumuz. Yeni ürünlerde çıkaracağız. Mayıs aylarında bir makarna çıkaracağız. Yeşil çaylı makarna çok farklı olacak. Yeşil çaydaki antioksidan gibi farklı vitaminleri makarna ile alacak. Beğenileceğini de düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yusuf Ziya Alim, ayrıca Türkiye ve Avrupa'nın Ordu-Giresun Havalimanı'nın ardından ikinci deniz üzerine dolgu havalimanı olacak Rize Artvin Havalimanı içerisinde yer alacak Çay Müzesinde ÇAYKUR tarafından 300 metrekare alanda oluşturulmakta olan Çay Müzesi alanını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından önümüzdeki ay hizmete açılması planlanan, giriş tagı çay yaprağı, kulesi çay bardağı şeklinde olan ve yılda 3 milyon yolcu tarafından kullanılması beklenen Rize Artvin Havalimanı içerisinde Çay Müzesi de yer alacak.

Çay Müzesi hakkında açıklamada bulunan Yusuf Ziya Alim, “Havalimanı içerisinde bir çay tarlasını andıran görünüşüyle ziyaretçilere çay bahçesinde yer aldıkları hissini uyandıracak olan Çay Müzesinde simülasyon merkezi ile birlikte çayın dünü ve bugünü anlatan çay edebiyatı yer alacak. Ziyaretçilerinin çay tadımında bulunabileceği Çay Müzesinin yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olması bekleniyor” açıklamasında bulundu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar