Çorum'da iş dünyası için yerel kalkınma projesi etkinliği düzenlendi

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Center for International Private Enterprise (CIPE) iş birliği ile yürütülen "İş Dünyası için Yerel Kalkınma" projesinin beşinci dönemindeki dördüncü etkinliği Çorum'da gerçekleştirildi.

info@karadenizekonomi.com / 14.09.2023

Çorum'da iş dünyası için yerel kalkınma projesi etkinliği düzenlendi

Orta Karadeniz Sanayi ve İş Dünyası Dernekleri Federasyonu (ORKASİFED) tarafından ev sahipliği yapılan etkinlikte, iş dünyası temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bir araya geldi.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, Çorum'un ülke ekonomisi üzerinde büyüme gösterdiğini, ancak rekabetçilik endeksinde 81 il arasında 58. sırada olduğunu belirtti. Sönmez, ülkenin verimlilik, katma değer ve teknolojik gelişimini artırmanın Çorum gibi illerin ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişmesi ile mümkün olacağını vurguladı.

Sönmez ayrıca, Çorum'un büyüme performansına ve rekabetçilik sıralamasına dikkat çekerek, bölgesel gelişmişlik farklarını kapatmanın geleneksel endüstriyel üretimle değil, dijital dönüşüm ve sürdürülebilirlikle mümkün olduğunu ifade etti.

ORKASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Münevver Uğurlu ise Orta Karadeniz Bölgesi'ndeki illerin stratejik bir konumda olduğunu ve bu avantajı rekabetçi bir üretim yapısıyla birleştirerek bölgesel ve ulusal kalkınmaya katkı sağlamaları gerektiğini söyledi. Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinin kalkınması için yapılan bir toplantıda, bu bölgelerin potansiyelini değerlendirmenin ve daha iyi bir gelecek inşa etmenin önemine vurgu yaptı. Tarım, hayvancılık, turizm ve teknoloji alanlarında yatırımların artırılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, kamu ve özel sektör işbirliği ile altyapı projelerine yatırım yapmanın, ulaşım ağını geliştirmenin ve iş dünyasına erişimi kolaylaştırmanın önemine dikkat çekti. Bu toplantının, bu bölgelerin daha fazla ilerlemesi için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Etkinlik, iş dünyası temsilcileri ve panelistler arasında fikir alışverişi ile sona erdi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar