Çakırmelikoğlu; "Sürücü eğitimi maliyetleri yeniden değerlendirilmeli"

Başta akaryakıt maliyetlerinin sürücü kurslarını zor duruma düşürdüğünü açıklayan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, “Sürücü eğitimi maliyetlerinin en azından bu yıla özgü olmak kaydıyla yeniden değerlendirilmesini talep etmekteyiz” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 21.06.2022

Çakırmelikoğlu;


Giresun Ticaret ve Sanai Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, “Yeni yıl arifesinde sürücü eğitim kursu maliyetlerinin komisyonca belirlenmesinin revize edilmesi gerekmektedir. Ülke genelinde oluşan bu talep Giresun’da da yoğun mağduriyetler oluşturmaktadır. 2022 yılı sürücü belgesi ders saat ücretlerinin belirlendiği 2021 yılının son ayı Kasım-Aralık döneminde, akaryakıtın litre fiyatı 9 lira civarındaydı. Bugün geldiğimiz noktada akaryakıtın litre fiyatı 30 lirayı geçtiği görülmektedir. Bu da sürücü kurslarını ciddi anlamda yormakta ve işletme zararına yol açmaktadır. Ayrıca fiyat belirlenirken 2825 TL olan asgari ücret bugün 4250 TL olmuş, önümüzdeki süreçte ek fiyat farkları ile daha da artacağı tahmin edilmektedir. Diğer yandan akaryakıta ilave olarak araç bakım, yedek parça ve araç fiyatlarındaki artışlar da ciddi boyutlara ulaşmıştır. Bugün gelinen aşamada mevcut taban fiyatın akaryakıt maliyetlerini dahi karşılayamadığı görülmektedir. Bu çerçeveden tablo incelendiğinde mevcut fiyatlarla devam edilmesi mümkün değildir" dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar