Esnaf ve sanatkârlar, fiyat artışları ve iflas riskiyle karşı karşıya!

Giresun Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, genel seçimlerin ardından yeni dönemde beklentilerini dile getirdi. Kara, seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kabineden fiyat artışlarının önlenmesini talep etti.

info@karadenizekonomi.com / 19.06.2023

Esnaf ve sanatkârlar, fiyat artışları ve iflas riskiyle karşı karşıya!

Ali Kara, esnafların kredi limiti başvurularının seçim sonrası kabine değişikliğiyle birlikte durdurulduğunu belirterek,’’ Bu durum, esnafların mağduriyet yaşamasına yol açtı. GESOB olarak, esnafların mağduriyetini önlemek için girişimlerde bulunduk ve sonuçları bekliyoruz’’diyerek ekonominin düzelmesi için acil önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Akaryakıt ve Temel Gıdada Zam Engellenmeli!

Özellikle akaryakıt fiyatlarındaki sürekli artışlar ve döviz kurlarındaki yükselişin maliyetleri artırdığını belirten Kara,benzin fiyatlarındaki sık sık yapılan zamların akaryakıt fiyatlarına yansıdığını ve esnafların sürekli zam talepleriyle karşı karşıya kaldığına dikkat çekti. Kara, hükümetin ve meclisin, akaryakıt ve temel gıda maddeleri başta olmak üzere fiyat artışlarına engel olmasını beklediğini ifade etti.

İflas Riskiyle Karşı Karşıya Kalabiliriz!

Ali Kara, son olarak  enflasyonun kontrol altına alınması ve piyasa istikrarının sağlanması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi,’’Yüksek dükkan kiraları ve talep edilen kira artışları konusunda düzenlemeler yapılması gerekiyor.Esnafların işlerini sürdürebilmesi için kiraların mutlaka sabitlenmesi gerekiyor’’dedi. Ayrıca, asgari ücret belirlenirken esnafların da sanayicilerle birlikte görüşülmesini talep eden Kara,kira konusundaki düzenlemelerin yapılmaması durumunda küçük esnafların iflas riskiyle karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar